Нови и интересни продукти: Trid Design

Една нова компания предлага малък, но хитро измислен продукт – регулируеми дистанционни втулки за стержена на вилката.

Името на изделието е Jack Stack и в много отношения то прилича на детска играчка, особено новите му полимерни (пластмасови) варианти.

Принципът е прост и се вижда ясно от снимките, едва ли е нужно да го обяснявам. Всяка втулка се състои от две части, чиято форма е стъпаловидна – това позволява различни съчетания, горният елемент може да “стъпи” на по-високо или по-ниско ниво върху долния и оттам идва промяната във височината. Като го гледа човек, невероятно проста и ефективна конструкция, но явно не всеки може да се сети за нея – затова е и патентована.

Вече стана ясно, че продуктът се предлага в няколко основни разновидности. Първо се появиха на бял свят втулките от алуминиева сплав 6061, фрезовани и в богата гама от цветове – 12, ако трябва да бъдем съвсем точни. Стъпките на промяна при тях са 15, 17.5, 20, 22.5 и 25 мм.

Успоредно с тях се предлага и по-нисък комплект втулки, наречени Jack Stack Jr. – при тях височината е съответно 10, 11, 12, 13 и 15 мм.

Най-новата разновидност е Jack Stack Candy – прозрачни, цветни, полимерни  дистанционни втулки, които съвсем “мязат” на елементи, откраднати от някой детски “конструктор”. При тях границите за реглаж отново са 10-15 мм, а теглото е едва 4 грама.

Trid Design имат и интересна скоба за седалка, насочена към ценителите на ниското тегло. Тя е изработена от въглеродни нишки, използва титанов болт и тежи само 10 грама.

http://www.triddesign.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>