Още една интересна камера – Swann Freestyle HD

Заснемането на собствени видеоклипове става все по-популярно и все по-достъпно. Само през тази година се появиха няколко нови продукта в тази пазарна ниша и сега ще ви представим поредния такъв, който въпреки компактните си размери се отличава с една нова екстра – LCD дисплея за преглед на кадрите.

Кои са Swann? Може никога досега да не сте чували тази марка, но всъщност става дума за утвърден производител в сферата на системите за сигурност и видеонаблюдение, така че в този продукт, насочен към почитателите на екстремните спортове и заниманията на открито, със сигурност са вложени немалко опит и високи технологии. Това се потвърждава и от функциите и характеристиките на камерата.

Както стана дума, може би най-интересният елемент е LCD екранът, който представлява отделен панел, който се прикача към тялото на камерата. Това не само позволява да бъдат разгледани заснетите материали, но и да не бъде изложен на риск дисплеят по време на самото заснемане.

Друга много полезна екстра е дистанционното управление, чрез което можете да командвате камерата, когато е прикрепена на място, намиращо се извън обсега на ръцете.

Що се отнася до снимачните възможности на продукта, той заснема видеоклипове в режим HD с разделителна способност 1920х1080 пиксела и с честта 30 кадъра в секунда. Тези параметри са много добри, но към тях Swann добавя и трикратно приближение, което прави камерата още по-универсална и добавя нови възможности за творчески подход при заснемането на клиповете.

Freestyle HD снима и в режим фотоапарат, с 8 мегапиксела максимален размер на снимките. Можете да правите както единични кадри, така и поредица.

Подобно на конкурентите си, новата камера се предлага в комплект с няколко приставки, които позволяват прикрепването й на всевъзможни места – в случая с велосипедите това може да са каската, рамката, кормилото, екипировката. Не забравяйте и дистанционното управление, което дава допълнителна свобода в това отношение.

Freestyle HD е предпазена с прозрачна кутия от здрав полимер, който осигурява и водоустойчивост на дълбочина до 20 м.

Камерата записва кадрите върху MicroSD карта, която не е включена в комплекта. Можете да ги прехвърлите на компютъра чрез нея или чрез USB кабел, а можете да ги гледате и директно на телевизор чрез HDMI кабел.

Батерията е литиево-йонна, зарежда се чрез адаптер или през USB кабела и по данни на производителя издържа до два часа и половина работа на камерата.

Цената на Swann Freestyle HD за САЩ е 280 $.

http://www.swann.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>