Battle Of The Champions се отлага за догодина

Посетителите на форума на МТБ-БГ може би са научили новината оттам, но вече разполагаме и с официалното изявление на организаторите от Drag. Ето какво се казва в него:

„Във връзка с настояването на един от големите спонсори на BATTLE OF THE CHAMPIONS, обявено за 5.11.2011 г., се налага мероприятието да бъде преместено през месец април 2012 г., като окончателната дата ще бъде оповестена скоро. В момента програмата се напасва с възможностите на нашите гости. Промяната на датата ще доведе до много положителни аспекти като увеличение на броя състезатели, които ще имат възможността да вземат участие, и уникални препятствия, изградени от човека, направил мероприятия като ЛИСАБОН DOWNTOWN и много други.“

Мнозина може би ще останат разочаровани от тази новина, но народът с право е казал по този повод „Всяко зло за добро!“. В случая наистина е така – отлагането ще позволи събитието да бъде организирано на още по-високо ниво от първоначално предвиденото.

Основната причина за отлагането е привличането на още един голям спонсор, доста известен в света на планинското колоездене, както ще разберете по-нататък (в момента сме обещали все още да не го издаваме). Този спонсор обаче е изявил желание състезанието да се проведе напролет, когато е началото на сезона, вместо в края му. Освен чисто рекламните съображения, за това желание има и друга причина – намерението на същия този спонсор да изгради трасе, което ще включва някои наистина сериозни препятствия и елементи, немислими до момента. За всичко това ще трябва време за проектиране, набавяне на материали и конструиране. Не на последно място, надяваме се времето напролет да е малко по-топло и приятно, отколкото в момента.

Плюсовете от преместването не свършват дотук. Покрай новия спонсор могат да бъдат привлечени още известни имена, освен тези, за които ви съобщихме до момента. Очаква се събитието да бъде отразено и в повече чуждестранни медии. Като цяло профилът на състезанието става доста по-висок по този начин.

Освен това, ако обстоятелствата се наредят добре, събитие на такова ниво и с такива гости не само ще „взриви“ сцената в самото начало на сезона, но може да е полезно и за други събития, например за състезанието в Сопот, което през 2012 г. вече ще е UCI клас 1 и не e немислимо да привлече някой от карачите от най-висок клас, ако той така или иначе е дошъл за Battle Of The Champions. Всичко това обаче зависи от конкретната дата, чиито избор не е толкова лесна работа, предвид сгъстения международен (и по-специално европейски) календар догодина.

Това е засега, но щом имаме някаква нова информация, ще ви я съобщим своевременно.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>