Медиен преглед – BikeRadar.com, август 2011 г.

След първата статия тази рубрика малко я позабравихме… или по-точно не оставаше никакво време за нея, макар че интересни новини определено не липсваха. Затова, колкото и да е половинчато подобно решение, публикуваме преглед на няколко новини от август – твърде малка част от всички интересни статии от този месец и ограничена само до един сайт, BikeRadar.com, но така и така сме си правили труда да ги описваме, все за някого ще е интересно и да ги прочете. А занапред ще гледаме да сме по-редовни.

Kind Shock Lev

Може би сте виждали настоящите колове за седалка с рагулируема височина на тайванския производител Kind Shock, тъй като те са един от малкото такива продукти, предлагани в България. Това, което може би не знаете е, че те се ползват с отлична репутация в цял свят, конкурирайки значително по-скъпи предложения на пазара. Досегашните модели на компанията обаче имаха типичния и за останалите подобни колове недостатък – пътят на жилото и бронята за дистанционния контрол и по-точно точката на захващането им – високо горе при главата със скобата за седалката. Неудобството от това решение идва при сгъване на кола, когато бронята трябва да компенсира намалената височина, т.е. да се сгъне и тя.

С новия кол за седалка на Kind Shock, наречев Lev, този проблем е решен. Входът за жилото е долу в основата на кола, в „яката“, която стои над скобата за седалката. По този начин бронята вече е независима от подвижната част на кола, а за по-голямо улеснение скобата за жилото може и да се завърта, така че да пасне на най-удобния път за бронята. Надяваме се, че следващия път, когато напишем нещо за този продукт, това ще са лични впечатления от тестването му!

Първи снимки и подробности засега можете да видите тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/ks-lev-remote-adjustable-seatpost-first-look-31283 (на англ. език)

Pivot Cycles представиха Mach 5.7 Carbon

С окачване DW-Link, ход на задната ос 145 мм, хубава (ниска и „отпусната“) геометрия и тегло едва 2.27 кг, тази рамка вероятно е едно от най-добрите предложения в ХС/АМ сегмента. Pivot не са направили „нищо повече“ от това да надградят успешния си алуминиев модел, използвайки композитния материал, като са спестили 270 грама – това не е прекалено много, но не е и единственият плюс от използването на въглеродните нишки. Подробностите са в Bikeradar, както и в сайта на производителя:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/pivot-cycles-debut-new-mach-57-carbon-31267 (на англ. език)
http://www.pivotcycles.com/index.php

Камера за каска Contour+

Не сме правили специално проучване колко различни марки и модели компактни камери за каска има на пазара, но пък знаем кои са някои от най-популярните. Едната е GoPro Hero, а другата е Contour. При GoPro отдавна има HD (High Definition) модел, докато продуктите на Contour изоставаха в това отношение…

Това обаче се променя с новия модел Contour+, който освен с по-високата разделителна способност се характеризира и с нов, широкоъгълен и по-качествен обектив. Звучи чудесно, а вероятно така и снима. Първи снимки и подробности можете да видите тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/contour-helmet-camera-first-look-31253 (на англ. език)

Santa Cruz изглежда ще добавят и карбонов заден триъгълник към модела V10 Carbon

Така рамката ще отговаря напълно на името си, а ще намалее и теглото й (според първоначалните данни с 300 г от задния триъгълник и с още 300 от други подобрения). Повече подробности за тази новост, която все още е на етап тестване и разработване, можете да прочетете тук: http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/santa-cruz-unveil-full-carbon-v10-downhill-bike-31353 (на англ. език)

Ghost 2012

Ако ви е интересно какво ново ще има за следващия сезон от един от по-големите германски производители, хвърлете един поглед на тази статия:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/ghost-2012-mountain-bikes-first-look-31349 (на англ. език)

RockShox Lyrik Dual Position Air – първи впечатления в BikeRadar

В АМ/ендуро серията Lyrik за 2012 г. ще има нови попълнения – такова е моделът със системата Dual Position Air, която намалява хода на вилката с 30 мм, за да е по-удобна при изкачванията. Екипът на BikeRadar вече има реални впечатления от този продукт – може би ще ви е интересно да ги прочетете тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/rockshox-lyrik-dual-position-air-fork-first-ride-31471 (на англ. език)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>