Подробности за Купа „Мургаш-Maxbike“ 2011

Може би най-важната новина покрай второто издание на Купа „Мургаш“ е, че състезанието, което ще се проведе на 9 октомври, ще бъде със статут на Държавен шампионат по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри маратон (ХСМ). Във връзка с това маршрутът е удължен до 53 км, като са добавени още едно изкачване и спускане.

Тъй като новият маршрут е наистина тежък като физическо натоварване, в рамките на Купа „Мургаш-Maxbike“ ще има и по-лек вариант по маршрут с дължина около 44 км, но със значително по-малка денивелация. По него ще карат категориите хоби спорт, които обаче няма да участват в класирането за националния шампионат и няма да получат медали и купи, а само парични награди.

Като стана дума за награден фонд – той е в размер на повече от 2500 лв. и е осигурен благодарение на спонсорите на проявата. Най-големият такъв, влизащ в ролята и на съорганизатор заедно с велоклуб „Мамут“, е магазин MaxBike. Освен тях награди ще осигурят и Alta Bulgaria, Craft, МаркБГ.

Стартът ще бъде на 9 октомври в Бухово от 10:00 ч, раздаването на номерата започва в 9:00 ч, а награждаването е предвидено за 14:00 ч. Прогнозните и контролни времена, както и различните състезателни категории можете да видите в наредбата, публикувана в сайта на състезанието:

http://veloclubmammut.com/murgash/

Прави впечатление, че сред състезателните категории за големия маратон има и група „Елит“ за лицензирани състезатели – нещо, което все още рядко се среща в българските ХС състезания, но е стъпка, която трябва да бъде направена.

А предвид създадените през последните два сезона от клуб „Мамут“ контакти в съседните на България държави и особено в Сърбия, не бихме се учудили, ако се появят и чуждестранни състезатели, но това е само като предположение от наша страна.

В сайта на състезанието ще намерите и GPS следи + карта за двата маршрута (късия и дългия), както и изискванията към участниците и други подробности. Още веднъж припомням адреса:

http://veloclubmammut.com/murgash/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>