XCo Adventure Cup Bulgaria 2011 – 23-25 септември

От 1 август започна регистрацията за второто издание на приключенското планинско състезание XCo Adventure Cup. Този път стартът ще е в София, а участниците ще трябва да преодолеят маршрут с дължина 130 км и разнообразни препятствия на територията на три планини в рамките на два дни. Подробностите са предоставени от организаторите по-долу:

01.08.2011г. От днес феновете на спортовете на открито могат да се регистрират за участие във второто издание на XCo Adventure Cup – екстремното състезание на България. Очаква се надпреварата тази година да надмине по интерес и сложност миналогодишната, която привлече над 50 състезатели и много фенове в курорта Боровец.

Стартът ще бъде даден на 23 септември в София, а участниците ще трябва да преминат изключително дръзко трасе – над 130 км, през три планини, в рамките на 2 дни, до 25 септември. Трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапели, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са предизвикателствата пред екипите от по двама души. Те ще бивакуват на открито в специално изградена зона в средата на маршрута.

Финалът ще бъде в известна историческа местност, но подробностите за трасето се пазят в тайна до старта. Очаква се участие на около 40 отбора от по двама души и организационен екип от 20-30 души. За успешното провеждане на състезанието са ангажирани съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит, както и водещи български фотографи в спортовете на открито.

XCo Adventure Cup възстановява екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители в оспорвания финал на състезанието у нас станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които превзеха трасето от над 100 км за 12 часа и 40 минути.

Основни спонсори на проявата в края на септември ще са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Smartwool, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce.

Тазгодишният регламент за участие, както и снимки от XCo Adventure Cup 2010 можете да намерите на страницата на състезанието http://www.adventure-cup.xcosports.com.

Можете да изтеглите регламента и тук: AdventureCup_Rules_2011.pdf

За повече информация:

Мобилен: 0894399801; 0888 371 446;

Ел. поща: [email protected]; [email protected]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>