Borovets Mountain Bike Park Open 2011 – ден втори (квалификация)

След обилен дъжд през нощта, денят започна с влага и мъгла. Точно според прогнозите!

Това не уплаши участниците и повечето от тях към 10 ч вече се бяха наредили пред лифта, а някои дори правеха второ или трето спускане.

Трасето всъщност бе в по-добро състояние от вчера, тъй като липсваха облаците прах, а в гората си бе съвсем сухо – само в откритите части почвата бе влажна, но в никакъв случай кална.

Горе-долу по това време дъждът се завърна – този път ситен, но все така мокрещ, поне ако се вярва на реакцията на фотоапарата ми, чиято светкавица отказа да работи в тези условия и това ме принуди да се върна за час-два в хотела, за да подсуша техниката. За съжаление така се лиших от възможността за повече снимки.

Много от състезателите също се скриха под шатрите.

Към 11:30 дъждът спря и облаците останаха малко по-високо. Доколкото разбрах, в горната част на трасето е било облачно и доста хладно, но долу вече можеше да се снима спокойно.

Докато се кача до новия за мен участък при пресичането с черния път, почти стана време за квалификацията.

Като стана дума за новия участък, там имаше доста интересни елементи. От старото трасе се минава под лифта по дървена рампа, след това по друга такава трасето се спуска до пътя…

…пресича го и с малък пад върху много стръмна попивка и десен вираж…

…се отива към два остри завоя, вдълбани в склона, след което пътеката се влива в миналогодишната.

Като цяло доста интересно място за гледане, близо е и до финала, така че очаквам утре там да се събере доста публика.

Първи в квалификацията стартираха участницит в клас UCI, начело с Росен Ковачев (Drag), който даде най-добро време сред българите. То обаче засега го нарежда на второ място.

Най-бърз в тази група и като цяло за деня бе Робърт Смит (Великобритания, Santa Cruz). На Роб българските състезания изглежда му харесват и засега той е основният фаворит за финала, но утре ще се разбере дали тези очаквания са оправдани. Трети в квалификацията завърши Едуард Смит.

След това бе ред на юнаците с твърдаците. Тук Теодор Тодоров е на първо място, а също така и на трето – вероятно сте се досетили, че става дума за двама участници с еднакви имена, които на всичкото отгоре са и основни съперници в тази група. Засега състезателят на Drag бе по-бърз от този на КК „Алекси Николов“, но има още няколко силни карачи в каегорията, включително завършилият на второ място днес Виктор Цивнев, така че всякакви обрати са възможни.

Жените отново бяха три – Ева Димитрова (Чета++) се завърна по трасето, но пък Ани Томева (Свободно измерение) не стартира заради здравословни проблеми.

Илинда Евтимова (Drag) бе най-бърза, а трета остана Уенди Гловър от Великобритания.

При юношите (15-16 г.) Константин Димов (Shockblaze)  прелетя най-бързо през корените и бабуните, следван от Иван Гиргинов (Ram Bikes) и Асен Стратиев (Go Ride Kona).

Дидар Амин (Drag) продължава да демонстрира впечатляващо каране и даде най-добро време при мъжете. След него се наредиха Виктор Любенов и Джоан Мухчан.

Утре е големият ден и засега синоптиците обещават да е хладно, но слънчево, така че си струва да наминете към Боровец.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>