Borovets Mountain Bike Park Open Cup 2011 – ден първи

Всичко днес бе чудесно, освен това, че програмата приключи рано-рано в 15:30 ч. То така си беше и обявено, но на всеки от състезателите и наблюдателите му се искаше да оползотвори максимално топлия юнски ден.

Основното (най-трудното) трасе в байкпарк Боровец тази година е с доста промени и по мое мнение е станало по-добро от предишния вариант, с повече корени в гората и повече скорост като цяло.

Когато се качих с лифта, горе тъкмо довършваха сковаването на стартовата колиба.

Да си призная, не успях да го обходя цялото, защото се заиграх с корените и сенките в горната част и докато се усетя, стана 15 ч, а аз още не го бях минал и 1/3 от него. Надолу останаха доста нови елементи, за които само чух, но все още не съм заснел – скокове, дървени конструкции и други интересни участъци.

Огромно количество прах се стелеше навсякъде около лентите, но това вероятно ще се промени, ако прогнозата за дъжд тази нощ или утре се сбъдне.

Утре обаче си е за утре, а днес всички фаворити летяха бясно през корените, оставяйки кафяв облак след себе си.

Някои от новите препятствия просто подтикват състезателите да подхвърлят задницата във въздуха, особено когато забележат насочен към тях фотоапарат.

В други случаи „въздушните линии“ просто са най-бързи – поне за тези, които имат куража и уменията да ги пробват.

Росен Ковачев (Drag) е един от гореспоменатите – преминаването му през горната горска секция е просто сбор от множество скокове и изпомпвания, следвайки най-правата възможна линия.

Както виждате, отборът на Drag има и нови състезателни екипи в синьо и черно. Теодор Тодоров отново ще представя тима в категория твърдаци и със сгурност ще трябва да се пребори с доста сериозна конкуренция.

Чета++ също са с нови блузи – познатият оранжев цвят, но с доста повече лога и марки, тъй като отборът се сдоби с някои нови спонсори. Напълно го заслужават, ако си припомним класиранията от тази и миналата година.

Всички четници днес караха „с мръсна газ“. Дали заради това, или заради цвета на фланелките, но с тия момчета снимките винаги стават най-лесно и най-хубави…

За жалост сред тях имаше и липси. Стоян Костанев падна лошо преди няколко дни по време на ХС каране в Родопите и сега  ще трябва да ближе рани известно време. Ева Димитрова пък пропусна днешния ден заради повреда в хидравличния патрон на вилката си.

Илинда Евтимова (Drag) и Ани Томева (Свободно измерение) обаче бяха на линия, заедно с поне една чуждестранна участничка.

Чужденци имаше и в останалите групи – румънци, македонци, гърци, англичани – това е, което успях да видя днес.

Митко Гайдов от True Riders най-сетне се качи на поръчания за него Santa Cruz V10 Carbon. Личеше си, че това му е първо каране с новия велосипед и още му свиква, но до неделя има достатъчно време, за да го подкара с все сила.

Богдан Андреев от Ram Bikes отново е в играта – ще видим доколко се е възстановил от падането в Сопот, където счупи пръст на ръката си.

Състезателите често се струпваха на отделни места, за да разгледат възможните линии и преминаването на съперниците си.

За жалост батериите на фотоапарата ми свършиха преди да приключат тренировките, така че дори не успях да се възползвам докрай от хубавия ден и десетките състезатели по трасето.

Утре и другиден обаче предстои най-интересното и ако прогнозите се сбъднат, трасето със сигурност ще добие друг вид – остава да видим какъв точно. Стойте на линия!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>