Sram 2012 – X0

На официалното представяне на 15 април по време на фестивала Sea Otter в САЩ, американският производител Sram показа няколко новости. Сред тях бяха и някои нови продукти от серията Х0 – един от най-високите класове в каталога на марката.

На първо място, групата Х0, която включва компоненти за скоростната система и спирачки, за сезон 2012 г. ще се предлага в още един цвят. Сребрист, лъскав, хромиран, полиран! Може и да не се хареса на всекиго, но пък ако ви допада, бъдете сигурни, че компонентите по велосипеда ви ще привличат погледа.

“По дрехите посрещат, по ума изпращат” – тази поговорка, ако се пренесе към компонентите, би звучала “По вида посрещат, по качеството изпращат”. В случая на Х0 качеството е доказано от години и след обновяването на серията за 2011 г., през следващия сезон няма да има промени. Ако желаете да си припомните набързо характеристиките на отделните компоненти, тази таблица ще ви помогне:


кликнете върху картинката за отваряне в по-голям размер

Друга новост е добавянето на още две комбинации предни венци при курбелите от групите Х0, Х9 и Х7 за скоростните системи 2х10. Целта на Sram е с тези високи до средни класове да покрие нуждите на почти всеки планински колоездач. Допълненията са съответно с 38-24 зъба и 36-22 зъба. С други думи, венците са по-малки, отколкото при наличните до момента комбинации 42-28 и 39-26. Всъщност 36-22 за момента е най-малката комбинация, предлагана на пазара. Тези нови възможности са насочени към хората, чието каране и/или велосипед изискват наличието на по-ниски предавки. Най-ясните целеви групи за новите продукти са почитателите на 29-цолови велосипеди и собствениците на АМ/ендуро байкове, особено на по-тежки такива.

Към групата Х0 е добавен и преден водач за веригата, разработен и произведен за Sram от MRP, един от лидерите в тази област, и носещ марката Truvativ. Той се предлага в два размера – за венци с 36 до 40 зъба и за 32-36 зъба. Носещата планка е от алуминиева сплав за намаляване на теглото и може да се монтира към рамката чрез ISCG, ISCG05 или направо към средното движение (това са трите варианта, в които се предлага продуктът). За пътя на веригата се грижат горен и долен водачи, като долният е с ролка с капсулован лагер. И двата елемента се монтират и регулират лесно с болтове откъм лицевата им страна. От долната страна е разположен и предпазителят от поликарбонат, който има за задача да отнася ударите, когато се наложи. Водачът ще се предлага в двя цвята – черно и бяло.

www.sram.com

http://onedistribution.com/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>