Резултати от DH Кортен 2011

На 10 април край с. Кортен (намира се близо до Сливен и Нова Загора) се проведе поредното състезание по спускане. Нямах възможност да присъствам лично, но от коментарите във форума си личи, че събитието е било от тези, които са организирани с доста труд и ентусиазъм, макар и с по-скромни технически, финансови и други средства. Изглежда атмосферата сред участниците е била добра, карането също и май единствените критики засягат времеизмерването. Повече мнения от първо лице можете да прочетете в темата във форума, посветена на състезанието: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=86139 Разполагаме с класирането от няколко часа, но искахме да добавим към него и по една снимка на победителите, затова изчакахме четирите фотографии на Стефан Андонов (SPA), който любезно ги предостави на МТБ-БГ за отразяване на събитието. Той ще публикува още свои кадри в сайта си, така че очаквайте линк в темата, цитирана по-горе.

Организаторите също ни изпратиха снимки, които ще видите още утре в галерия, посветена на състезанието.

А сега вижте кой оглави челните места в неделния ден:

Над 18 г.:

1. Калин Рахнев 1:05.890
2. Димитър Гайдов 1:06.786
3. Руси Славов 1:06.954

До 18 г.

1. Кристиян Милчев 1:05.794
2. Михаил Банов 1:06.282
3. Младен Славчев 1:07.394

Жени:

1. Ани Томева 1:31.803
2. Мирослава Лалчева 2:10.044

Пълното класиране можете да изтеглите тук: DH Кортен – резултати

За жените всъщност нямаше отделно класиране и награждаване, тъй като бяха само две и според правилата попаднаха в групата над 18 г. Те обаче безспорно заслужават поне тук да ги споменем отделно, а втората победа за сезона на Ани Томева предвещава интересни моменти и раздвижване в „нежната“ категория.

Радостно е да видим Калин Рахнев отново на първо място – резултатите от първите състезания за годината дават основание да очакваме доста интересен сезон, през който ще трябва да наблюдаваме внимателно и човекът на долната снимка – Руси Славов, също от Чета++, за втори път се качва на подиума. Засега е заемал там второ (в Западен парк) и трето място (в Кортен) – очакваме скоро да допълни колекцията.

Що се отнася до Митко Гайдов (горе), неговият талант е добре познат, а новината е, че в Кортен той караше с велосипед Santa Cruz, което вероятно означава смяна на отбора. И докато сме на тази тема, Иван Гиргинов и Михаил Банов (долу) пък бяха яхнали велосипеди Ram и носеха съответните отборни фланели. Ще запитаме тук-там за официална информация около тези интересни рокади, но самият факт, че те се случват, вече е достатъчно хубава новина – значи състезателната сцена се развива добре!

Кристиян Милчев от Чета++ също се разписа с втора победа за сезона. Негово е и най-доброто време в състезанието. А за да допълним челната тройка при младежите, Стефан изпрати и следващата снимка на Младен Славчев:

Както казах, очаквайте в най-скоро време в МТБ-БГ и галерия със снимки от състезанието, а в сайта на с. Кортен вече е качен и видеоклип от него: http://selokorten.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>