Sprint 2011

Наскоро се появи напълно обновеният сайт на българската марка Sprint, което ни подсети, че е дошло време да ви представим и техните модели за този сезон, насочени към каране в планината.

Безспорно най-атрактивен за нашата аудитория ще е моделът Carrera. Той се предлага в две разцветки – черната можете да видите на долната снимка.

Рамката е алуминиева, с вътрешни чашки, и се предлага в три размера – 430, 480 и 530 мм (дължина на седалковата тръба).

Компонентите са внимателно подбрани, така че хем цената да е достъпна, хем да може да се разчита на тях в планината – хидравлични дискови спирачки Shimano, вилка SR Suntour XCR със 100 мм ход и дистанционно заключване, двустенни капли. Задният дерайльор е Deore от типа Shadow, а останалите компоненти по скоростната система са от групата Alivio. Правят впечатление и “периферните” компоненти с марка FSA – кормило, лапа и кол за седалка, както и седлото, което е Selle Italia.

Другият важен модел в линията на Sprint е “легендарният” Apolon – вероятно един от най-продаваните велосипеди в началния клас, който редовно бива препоръчван като добър вариант за първоначално навлизане в планината. За 2011 г. имате избор между три разцветки, които можете да видите по-долу.


Рамката е алуминиева, с уши за дискова спирачка, макар че байкът е оборудван с V-образни. Челото е 1 1/8. Тези детайли гарантират, че ще можете успешно да надградите велосипеда с по-хубави части, когато изпитате нужда от това. Вилката, както и курбелите, са SR Suntour XCT, а останалата част от скоростната система с 24 предавки използва компоненти на Shimano, сред които и заден дерайльор Acera.

Останалите велосипеди в раздел “Планински” са по-нисък клас, има и детски модели, но няма да се спираме подробно на тях, тъй като считаме, че от Apolon започва нивото, подходящо за безпроблемно каране в планината. В сайта на производителя можете да намерите всички модели във всички разцветки, с големи детайлни снимки. Адресът в интернет е: http://maxcombike.com/index.php

Ако се чудите пък защо в каталога на Sprint байковете на такова или по-високо ниво са малко, не забравяйте, че компанията е част от групата Max Europe (http://www.maxeurope.eu/ ), която включва и марките Shockblaze и Ferrini. За тях ще се постараем да подготвим отделно представяне в бъдеще, след като стане ясно кои от моделите ще се предлагат в България, тъй като някои от тях се правят за износ. Това обаче не пречи да разгледате каталозите им още сега – ще намерите обновените сайтове за 2011 г. на следните адреси:

http://www.shockblaze.com/

http://www.ferrini-bikes.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>