Новости при каските на Lazer

Браян Лопус от известно време има нов спонсор по отношение на каските и това е познатият и у нас белгийски производител Lazer. Една от новите каски на компанията – Oasiz – е първият продукт на сътрудничеството с известния спортист.

Моделът е типичен представител на АМ продуктите, съчетаващ ниско тегло, добро проветрение и допълнителна защита за задната част на черепа, където черупката на каската слиза доста по-ниско от стандартните ХС модели. Разцветките с името на Лоупс ще са малко по-скъпи от другите. Oasiz използва почти всички топ-технологии на Lazer, по-специално:

– система за притягане Rollsys – тя е с иновативен дизайн, който позволява бързо и лесно напасване, независимо от размера на главата. Реглажът се осъществява чрез върток, изведен от горната страна на каската – можете да оперирате дори и с една ръка, дори и в движение. Системата се състои от две пластмасови ленти (на тях са закрепени меките подложки за главата), свързани помежду си със специален шнур, чиито край е закачен към въртока – опъвайки чрез него кордата, притягате плавно обръча, образуван от лентите около черепа ви.

– подложки X-Static – този текстилен материал съдържа пласт от сребърни нишки, който има антибактериално и терморегулиращо дествие. Така се избягва лошият аромат при по-дълга употреба и се поддържа по-комфортна температура около главата – по-хладна през лятото и по-топла през студените дни.

– Rigidity Brace System (RBS) – допълнителна усилваща структура, интегрирана (излята) заедно с черупката на каската, която има за цел да й осигури повече здравина, особено при няколко последователни удара.

– 21 отвора за проветрение с възможност за добавяне на предпазна мрежа срещу насекоми в предната част.

– Magic Buckle – магнитна катарама, която е сигурна и и удобна за закопчаване.

– Цветни каиши в тон с каската.

– Като допълнителен аксесоар се предлагат и зимни подложки.

Теглото на Oasiz е 290 грама, предлага се в два размера и отговаря на стандартите CE – CPSC – AS.

Друг нов модел в категорията MTB, представляващ класическа ХС каска, е Clash. Този продукт също използва системата Rollsys и подложките X-Static, но е без допълнително структурно усилване на черупката. Clash е с 16 отвора за проветрение, тежи 290 грама, отговаря на същите стандарти и се предлага в един размер, универсален, за възрастни.

Внимание заслужава и една нова каска в категорията Sport. Името й е Vandal. Тя е по-достъпна като цена и набляга най-вече на базова фукционалност – система за притягане Rollsys, 16 отвора и универсален размер за възрастни.

Наскоро Lazer представиха и много интересна разработка, внедрена засега в два от детските им модели. Става дума за система за притягане, наречена Autofit, за която е подадена и заявка за патент. Както подсказва името й, тя е саморегулираща се и приляга плътно към главата. Базирана е върху системата Rollsys – подобно на нея, Autofit включва две пластмасови ленти, свързани с корда. Разликата е, че вместо към върток за регулиране, шнурът е свързан към, образно казано, макара с пружина, която е скрита изцяло в черупката. За да сложите каската на главата, трябва просто с ръка да разтворите обръча, след което пружината го притяга леко към главата, осигурявайки плътен контакт, но без излишен натиск.

http://www.lazersport.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>