Porsche подготвя интересен електрически маунтин байк

Porsche показа прототип на електрически велосипед, който ще бъде допълнение към представените в последните години хибридни автомобили на компанията – Cayenne S Hybrid, 911 GT3 R Hybrid и 918 Spyder.

Подобно на тях, планинският велосипед Hybrid RS използва за основа бърза и лека карбонова рамка (взета от австрийския производител Simplon), окомплектована с леки и надеждни компоненти. Към нея е добавена система с електродвигател в главината на заднто колело и литиево-йонна батерия, като общото тегло на “електрическия пакет” е около 4 кг. По този начин теглото на целия велосипед е едва 16 кг, което е най-доброто постижение за сериен маунтин байк, което сме виждали до момента. Пробегът с едно зареждане е около 50 км, в зависимост от терена – не очаквайте да го постигнете при постоянен наклон нагоре. Цената от 8000 евро също съответства на теглото, както и на реномето на производителя. Велосипедът ще се предлага в търговската мрежа на Porsche, но все още не е ясно кога ще стартират продажбите.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>