Trabec – нова каска от POC

Много може да се говори за шведската марка POC, но за съжаление не го направихме преди 2-3 години, когато се появиха първите велопродукти на компанията. Скоро след това тя вече бе и на българския пазар, така че на някои от вас шарените каски, приличащи малко на играчки, и защитната екипировка за тяло, използваща най-модерните материали и технологии, вече са познати.

В това кратко въведение ще изтъкна една от основните концепции, стоящи зад продуктите на POC – използване, доколкото е възможно, на принципите за защита, познати от устройството на човешкото тяло, само че реализирани със съвременните технически средства. Можете да видите това в шлемовете за спускане например, чиято специална конструкция позволява на външната обвивка да се движи в малки граници спрямо вътрешната черупка, предпазвайки по този начин мозъка и от “усукващи” сътресения.

За да се запознаете по-подробно с продуктите на POC, най-добре е да посетите сайта им, посочен по-долу, защото нашата цел сега е да ви представим най-новия продукт на компанията – каската Trabec.

Тя е от популярния в последните години тип all mountain каски, които покриват по-голяма част от черепа спрямо класическите ХС половинки. Можете да видите, че и при POC общият профил напомня по-скоро “скейтърска” каска. В същото време за проветрението се грижат общо 16 отвора, които канализират въздушната струя и отвеждат изпаряващата се при потенето влага. Системата за притягане е фина и почти незабележима, а козирката е регулируема.

Най-важното при Trabec обаче е конструкцията. Външната обвивка е механично и химически слепена с вътрешната черупка от твърда пяна EPS, която пък е подсилена с арамидни влакна. Това й придава допълнителна здравина и е основната разлика между модификациите Trabec Race (на горната снимка), която е подсилена с повече арамидни влакна и Trabec (на долната снимка).

Другата разлика е в цветовото оформление, като във всички случаи дизайнът е характерен за марката и няма как да сбъркате продукта с друг.

Trabec се предлага в три размера и по три цвята за всеки от двата подмодела. В България Trabec Race ще струва около 350 лв., а по-евтината модификация – около 290 лв.

http://www2.pocsports.com/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>