М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима 2011 – подробности

Ако четете редовно форума, информацията за зимното издание на съБитието М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р., което ще се проведе на 16 януари, би трябвало вече да е достигнала до вас. Ако ли не, ще намерите подробностите в следващите редове. Преди това само напомняме основните идеи на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – това е нещо като мини-фестивал, целящ да привлече колкото се може повече любители на планинското колоездене, независимо от възраст, пол, умения и нагласи към карането и да осигури за всекиго по нещо интересно – състезание за по-амбициозните, приятна компания и маркиран маршрут за по-лежерните, награди и за едните, и за другите, съпътстващи и/или последващи забавления и др. Основна движеща сила за организаторите са шегата и доброто настроение, а не вземането насериозно. Ако това ви устройва, заповядайте!

1. Дата

16.01.2011.

При необходимост (лоши атмосферни условия) ще обявим и резервна дата.

2. Място

Ски-пистата и паркът над кв. Княжево, пътеката към хижа „Момина скала“, както и пътеките в района.

3. Формат

Ще има състезателна и развлекателна част.

Причината за това е да уважим труда, положен от по-амбициозните съБитияни, както и да материализираме желанието на М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-ите (спомоществователи) да наградят най-стараещите се.

От друга страна, няма да изменим и на ФЕСТ-профила на съБитието, както и на основния принцип – ХСЗ (хумор, сатира и забава).

При заявяването на желание да участва в М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима, съБитиянинът ще трябва да посочи дали ще се състезава, или забавлява, както и в коя група би искал да се запише. И в двата случая ще получи карта, с която ще се идентифицира като участник.

В зимното издание групите ще бъдат Бързи, Смели, Сръчни и П.Р.О.

Ако се окаже, че има желаещи Bitches (жени), с удоволствие ще спретнем и тяхната група.

В седмицата преди съБитието ще опишем и маршрутите за всяка група.

Стартът (10.00 ч) ще е общ за всички, като ще се постараем трасето да е такова, че да приключим към 12.00 ч.

Около 13.00 ч. ще стартират Смели, като засега това се очертава групата, към която има най-голям интерес.

Ще им подготвим меко казано интригуващо трасе.

В рамките на програмата Смели (към забавляващите се), ще осигурим условия за спускане и с други „уреди“ – сноубайк, бордове, ски, шейни, найлони…

Можете да вземете не само велосипеда си, а и всяко „нещо“, с което смятате, че ще можете да преодолеете Смели-трасето.

Време ще се засича само на състезаващите се, като наградите (в зависимост от броя на спонсорите) ще бъдат за първите трима (или повече) от състезателите, както и на томболен принцип на трима от забавляващите се, т.е. по шест (или повече) човека от група.

4. Награждаване

Ще бъде след М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима, в подходящо за целта помещение, където С.К.А. и приятели ще почерпим всички съБитияни.

Засега всички М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Т.Е.Л.-и (спомоществователи) от есенното издание са потвърдили участието си , като имаме и четирима нови.

5. Сигурност

Изискване към всички съБитияни е да имат валидна планинска застраховка.

Всеки ще попълни Декларация за информираност и съгласие.

За да няма неприятни изненади, за спускането на „Смели“ сме осигурили лекар (ортопед-травматолог с транспорт).

Възрастовата група 16-18 г. – декларация от родителите в свободен текст, че знаят къде и в какво участва подопечният им.

Възрастовата група под 16 г. – придружени от родител/настойник, или наличие на нотариално заверена декларация със съгласие за участие.

6. Подготовка

Талоните за участие отново ще бъдат на разположение в няколко вело-магазина (както беше в есенното издание).

При вземането им, ще можете да получите безплатна консултация относно изправността на велосипеда си.

Разбира се, записване ще е възможно и на 16.01.2011.

Записването за М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. – зима 2011г. вече започна. Повече за него вижте тук:

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=79771&start=60#p700002

А за всички подробности около съБитието, следене темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=79771

Не зазимявайте велосипедите, а ги подготвяйте за плътна зимна програма!

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>