On-One купи Titus

На 23 ноември 2010 г. една от известните американски марки за качествени рамки, Titus, стана собственост на британската компания Planet X, и по-точно на нейното МТБ подразделение On-One. Това не се случва за първи път в последните няколко години – след като основателят на Titus Крис Кокалис продаде и последните си акции и се оттегли през 2006 г., малкият “бутиков” производител на два пъти смени собственика си и въпреки многото си верни почитатели в САЩ (а и не само там), не успяваше да си стъпи здраво на краката. Така се стигна и до есента на 2010 г., когато компанията затвори врати заради невъзможност да обслужва кредитите си. Седмица след това мениджърският екип на Titus обяви търг с тайно наддаване, който приключи в полза на Planet X / On-One.

Британската компания придобива всички активи, включително и търговските марки на американския производител. В серия от специални прес-изявления On-One съобщи, че в момента изяснява в детайли състоянието на новата си придобивка, наличностите, гаранционните заявки, доставчиците и т.н. Макар че не е задължена да уважи претенциите, отправени към Titus преди смяната на собствеността, компанията ще направи всичко възможно да осигури най-доброто гаранционно обслужване за настоящите собственици на такива велосипеди.

Що се отнася до бъдещето, On-One смята да запази и развива Titus като отделна марка. Отличната репутация на американския производител в сегмента на рамките с двойно окачване е едно от нещата, заради които британците са купили компанията. Така те ще могат да добавят “наготово” цялостна линия “меки” велосипеди към популярните си твърди рамки, предлагани до момента.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>