ХС състезание над Сапарева баня на 24 октомври.

Съдбата на една от последните организирани прояви за 2010 г. бе неясна до последния момент, но вече можем да обявим, че на 23-24 октомври ще се проведе ХС състезание за Купата на кмета на гр. Сапарева баня. Финансирането и основната част от организацията на проявата са поети от общината, Българският колоездачен съюз осигурява съдиите и времеизмерването, верига магазини „Байкцентър“ предоставят награди, а велоклуб „Мамут“ ще влезе в ролята на консултант по отношение на трасето, което засега се предвижда да бъде в района на Зелени преслап в курорта Паничище над града. Информацията все още е малко постна, но ето какво знаем по въпроса (взето от сайта на БКС):

Възрастови групи – юноши, жени, мъже и ветерани (предполагам ще се следват обичайните възрастови граници).

1 обиколка = 9км.

Юноши, жени – 2 обиколки
Мъже – 3 обиколки
Ветерани – 1 обиколка

Доколкото разбрахме, стартова такса няма да има.

В събота участниците могат да пристигнат и да се настанят, както и да тренират по трасето. В неделя ще е същинското състезание.

Парични награди, подсигурени от кмета на гр. Сапарева баня, за първите трима във възрастовите групи. Първите във всяка група ще получат и предметни награди от „Никол-Байк Център”.

Подсигурена е нощувка в х-л „Зелени Преслап”. Нощувка , вечеря и закуска – 45лв.

За информация GSM: 0889290322
Заявки в БКС на факс: 866 21 20, а също и на е-майл: [email protected]

За повече информация следете тази тема във форума:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=78878

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>