Нови и интересни продукти: Diverse Suspension, Lapierre, Fox Racing, Oakley

В тази статия ще ви представим накратко един нов (за велоиндустрията) производител на задни амортисьори, някои новости от Lapierre за 2011 г., както и нови модели очила на Fox Racing и Oakley.

Един нов производител на задни амортисьори, идващ от мотокрос индустрията, е Diverse Suspension Products. Компанията представи своя шок Dueler, който се характеризира с простота, здравина и възможност за фино настройване на работата. Амортисьорът няма някакви системи за амортизация с усложнено или високопарно наименование – можете да променяте скоростта на връщане, както и на сгъване при висока и ниска скорост, а също и налягането на газа в резервоара, с което влияете на прогресивността. При модификациите PRC (Progressive Ramp Control) разполагате и с допълнителна настройка на обема на газовата камера в резервоара. По-важното за напредналите потребители обаче е, че всички части са заменяеми и се предлагат отделно, като имате възможност да пренареждате комплектите шайби, контролиращи пропускливостта на клапите. Иначе казано, ако предпочитате сами да сервизирате и настройвате шока си, Dueler е един от моделите на пазара, даващ най-големи възможности за това.

Продуктът се предлага само с титанови пружини, които се продават и отделно и са съвместими с повечето шокове на пазара (ID 1.5 инча). Размерите на Dueler са четири – 216х63, 222х70, 240х76 и 267х90 мм, като вторите два са PRC.
http://www.diverse-mfg.com/


Lapierre 2011

Френският производител все още не е качил моделите за следващия сезон в сайта си, но първите новини за тях долетяха чрез чуждестранни сайтове и списания, така че ще ви информираме накратко за какво да гледате.

DH велосипедите са базирани на изцяло нова рамка, която е с едноставно окачване, подпомогнато от ставни връзки, и плаващо средно движение. Според инженерите на компанията тази система ще се справя успешно с клатенето при педалиране, дори и при ход на окачването 200 мм. Новата конструкция на окачването е довела до съществени промени във външния вид, а използването на карбон за задното рамо намалява теглото му с 300 грама. Предният триъгълник също е олекотен, като цялата рамка без шок е 3.8 кг.

Подобрения и намаляване на теглото са постигнати и в линиите Froggy (FR) и Spicy (АМ), а при твърдаците има съвсем нова серия за Dirt-скокове, наречена Rapt. Два от велоспедите в нея са със стоманени рамка, а други два (по-скъпите) са от алуминиеви хидроформовани тръби.

Повече информация за новите модели, както и снимки, можете да намерите в някои чуждестранни сайтове.


Fox Racing (компанията за облекло и екипировка, а не тази за вилки и задни амортисьори) наскоро представи нова линия спортни очила, създадена съвместно с Oakley, чиито технологии са използвани. Към познатите характеристики и високо качество на стъклата и рамките е добавен и собственият стил на Fox. Най-спортен измежду новите продукти е моделът Duncon Sport (на снимката), който е мъжки и е с възможност за смяна на плаките. Имате избор и между различни цветове за рамката. Освен него има и 2-3 „по-модни“ или т.нар. „lifestyle“ модела за мъже, както и два дамски. Можете да ги видите в сайта на Fox: http://www.foxhead.com/eyewear/


Като стана дума за Oakley, при тях също не липсват новости. На първо място е моделът Jawbone, който е изцяло спортен и с доста агресивен дизайн. Той наследява друг подобен продукт в каталога на американския производител – Racing Jacket.

С Jawbone Oakley представи новата си технология за смяна на стъклата, наречена Switchlock. Долната част на рамката е закачена към горната с панта и може да се отваря откъм сгъвката за носа, което дава достъп до плаките. Системата не само позволява лесна и бърза смяна на стъклата, но е направена така, че рамката да не ги притиска силно, т.е. да не оказва напрежение върху тях. Oakley са отишли дори по-далеч в този си стремеж, създавайки „система за окачване“, която допълнително да намалява влиянието на вибрациите. Многообразието от плаки и покрития за тях е такова, че би изисквало по-голяма статия, за да бъде преставено с подробности. За модела Jawbone имате избор между вентилирани, поляризирани и фотохроматични стъкла – всички те са с покритие, отблъскващо вода, мазнини и прах, и с характерното за Oakley качество на оптиката, осигуряващо кристален образ без изкривяване и други нежелани ефекти. Има и специална програма за индивидуално изпълнение по поръчка на клиента, което засяга както цвета на рамката, така и изборът на плаки.

 

За клиентите с по-малки лица или за хора, на които агресивният дизайн на Jawbone идва малко в повече, е създаден най-новият модел на марката – Split Jacket. Той използва същата система за смяна на плаките, но е с по-компактни размери, „по-уравновесен“ външен вид и не толкова крещящи цветове на рамките.

Нови стъкла има и за другите модели в каталога на Oakley, така че ако сте фен или потребител на марката, посещението на сайта им няма да е излишно: http://www.oakley.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>