Боровец маунтин байк парк отваря на 19 юни

Новината дойде като гръм от ясно небе. Едва преди няколко дни чух за първи път за този проект, а сега вече е изнесена и официална информация.

Подробностите от Бороспорт можете да видите тук:
http://www.facebook.com/event.php?eid=121997937837531

Не е трудно да се предположи, че на 19 юни в рилския курорт ще има доста колоездачи, нетърпеливи да опитат новото място за каране.

Централно място в проекта заема трасето за спускане, но освен него ще има и други пътеки – някои по-трудни, някои по-лесни. Основен проектант, доколкото разбрах, е Александър Илиев (CrZ), който от години се опитваше заедно с други софийски спускачи да прави пътеките за каране по-интересни, но сега явно е получил истинска възможност за това и вярвам, че резултатът няма да ни разочарова, особено като знам какви терени и тип трасета харесва той самият.

Всички маршрути ще бъдат обслужвани от седалковата въжена линия „Ситняково Експрес“, а целодневната карта ще струва 20 лв.

Тези от нас, които посещават Боровец през зимата, знаят колко спускания могат да се направят за един ден със ски. Да видим каква ще е бройката с колело…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>