Нови и интересни продукти: ръкохватки TLD от ODI и няколко думи за бъдещия Santa Cruz V10 Carbon

ODI и Troy Lee Designs обединиха усилията си за нова серия стягащи се ръкохватки. Новите продукти не се отличават единствено с логото на TLD върху тях, а предлагат и други предимства. Профилът им е тънък, а шарката е разработена с идеята да се усеща по-гладка и мека, когато тежестта на ръката е в посока напред (например при изкачване и спокойно каране), но да осигурява повече сцепление, когато „завъртате“ ръката си назад, например издърпване на кормилото. От вътрешната страна на ръкохватките е добавен полу-фланец, който е оформен под ъгъл, за да пасва по-добре на позицията на ръката и да й осигурява допълнителна опора. Откъм външните краища също е добавен допълнителен материал за повече комфорт. Логото на TLD е лазерно гравирано и върху външния стягащ пръстен, а върху вътрешния са нанесени маркери, които да ви улеснят в постигането на еднаква позиция на ръкохватките при монтаж и демонтаж.

Наскоро американският производител Santa Cruz се видя „принуден“ да обяви работата си върху прототип на карбонова рамка за спускане, която се очаква да е готова за 2011 г. Въпреки, че ще носи името на досегашния модел V10, разликите няма да са малко и няма да засягат само материала. Предвижда се например новият байк да има две позиции за хода на задницата и отделно от това възможност за промяна на челния ъгъл чрез специални чашки. Информацията за него включва видеоклип за създаването на прототипа, таблици с геометрията (възможно е да има промени) и някои основни характеристики. Можете да ги видите в сайта на Santa Cruz:
http://www.santacruzmtb.com/v10_carbon/

V10 Carbon тепърва ще бъде тестван от състезателите на Santa Cruz Syndicate в стартовете за СК и други престижни състезания, което ще даде ценна информация на инженерите за последни подобрения, преди рамката да се появи в продажба. Очаквайте повече подробности, когато това стане.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>