Спортни новини #23

Trek подписа с Кам МакКоул и Брандън Семенук, Jamis с Кати Пруит, а Manitou със Стив Романиук и Майк Кинрад; новини за Red Bull Rampage и TransAlp; Фабиен Барел е със счупен крак.

Trek подписа договори за още две години с фрийрайд звездите Камерън МакКоул и Брандън Семенук. Заедно с легендата Андрю Шандро и специалистът по ендуро-спускане Рене Вилдхабер те ще са част от FR отбор, носещ името C3, или по-точно: The C3 Project: Competition, Cinematics and Creativity. Този проект ще набляга на работата по създаването на въздействащи фотографии и видеоклипове, за което членовете на тима от време на време ще се събират заедно. Наред с това всеки от тях поотделно ще гони и собствените си приоритети в спорта.

Red Bull обяви датите за известното фрийрайд състезание Red Bull Rampage – шестото му издание ще се проведе от 1 до 3 октомври 2010 г. на същото място, т.е. в Юта, САЩ. Организаторите обещават нов формат  и нови лица, но дори и без тези неща проявата се е доказала като едно от най-интересните събития в календара, така че остава само да видим с какво ще ни смаят този път лудите глави, участващи в него.

Jamis удължи договора си с Кати Пруит, която е една от най-силните американски състезателки по спускане. Така тя ще кара за отбора на компанията за пети пореден сезон.

Известното многоетапно маратонско състезание CRAFT BIKE TRANSALP powered by NISSAN, което тази година ще се проведе за 13-ти път (от 17-ти до 24-ти юли), за пръв път получава и статус в календара на Международния колоездачен съюз (UCI), по-специално клас 2 за многоетапни състезания. Това означава, че първите 25 отбора в общото класиране ще получат точки за ранг-листата на UCI, което вероятно ще привлече повече професионални състезатели към престижната надпревара.

Като стана дума за TransAlp, ако желаете да спечелите спонсорство за участие това лято, посете тази страница от сайта на Marzocchi, за да разберете как може да стане това:
http://www.marzocchi.com/Template/listNews.asp?LN=UK&idC=-1&IDFolder=135&IDOggetto=57726

Фабиен Барел счупи крака си седмица преди първия кръг по спускане за СК, докато е тествал велосипеда си в байк парк близо до Ница. Французинът се е приземил накриво след скок и задното му колело попаднало в коловоз, от което последвало падане при скорост над 50 км/ч. Кракът му се оказал приклещен между рамката и земята, което довело до тежката травма. Освен нея лекарите установили и мозъчно сътресение, както и поражения по едната китка. Техните предвиждания са възстановяването му да отнеме около 3 месеца, което ще го лиши от възможността за участие в първите кръгове за СК.

Manitou станаха спонсори на няколко известни фрийрайд карачи – Стив Романиук, Майк Кинрад и Гарет Бюлер. Те ще карат с двукоронния модел Dorado.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>