Леоганг заменя Шладминг за шестия кръг от СК по спускане и 4Х

В публикувано наскоро прес-изявление Международният колоездачен съюз (UCI) съобщи, че ще бъде направена смяна в „австрийския отбор“ за шестия кръг от Световната купа в дисциплините спускане и 4-крос на 19-20 юни – курортът Леоганг ще бъде домакин на проявата вместо първоначално обявения курорт Шладминг. И двете места са познати на някои от българските състезатели и любители на спускането, а също така са редовни домакини на големи МТБ събития и имат отлично реноме в Европа. Кръговете за СК в Шладминг от години наред се славят като едни от най-интересните през сезона, най-вече заради DH трасето, което е сред любимите на не един и двама топ-състезатели. В такъв случай какво налага подобна промяна?

 

Причината е, че Шладминг е спечелил домакинството за Световното първенство по ски през 2013 г., което налага още отсега да се започне със здрава работа и множество промени в курорта, което би попречило на организацията на предвидения кръг от СК. При това положение е бил потърсен заместник и Леоганг се е оказал най-подходящото място. Първо, заради наличието на класно трасе и опит в организирането на големи състезания. Второ, заради това, че е в същата държава, което би спестило куп неудобства на състезатели, отбори, журналисти и др. Трето, само седмица по-късно в същия курорт ще се проведе друго голямо състезание, също в календара на UCI – трети кръг от iXS European Downhill Cup. Така в продължение на две седмици в Леоганг ще се вихри своеобразен спортен фестивал на най-високо ниво, което предоставя отлични възможности за медии, състезатели и за австрийската публика. Предполагам, че и някои български състезатели ще се възползват от това стечение на обстоятелствата и ще натрупат допълнителен опит в големи надпревари.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>