Двукоронен Rock Shox Domain за 2011 г.

Поредния нов продукт за 2011 г. от Sram отново е насочен към хората, чиито портфейл може би е поизтънял покрай „икономическата криза“, или пък просто никога не е бил прекалено пълен.

 

Става дума за двукоронна версия на модела Domain, която сигурно ще се хареса на спускачите, търсещи по-достъпна цена от тази на моделите Boxxer. По-конкретно, препоръчителната цена на показаната тук модификация е 660 щатски долара, срещу които получавате вилка със следните характеристики:
– 200 мм ход
– метална пружина (в комплекта са включени две – за подмяна според теглото на колоездача)
– стоманени горни тръби с диаметър 35 мм и стени с променлива дебелина (за намаляване на теглото)
– 20 мм проходна ос Maxle Lite
– амортизация Motion Control IS с реглаж на връщането и сгъването
– алуминиев стержен
– висока и ниска горни корони, включени в комплекта

Според производителя новият Domain не само ще предлага чудесно съотношение цена/качество, но ще е и една от най-здравите вилки на пазара заради материала на горните тръби. Поради това като нейно основно предназначение от Rock Shox посочват фрийрайда и карането в байк-паркове, докато Boxxer остава най-подходящ за спускачите, гонещи повече лекота.

В прес-изявлението за теглото не се споменава нищо, но е ясно, че със стоманени подпори то няма как да е твърде ниско. В някои източници се споменават стойности около 3,5 кг.

www.sram.com

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>