Тепе Mini-DH – шампионат по спускане за деца, юноши и жени

За първи път в България ще се проведе състезание от този тип, при това не единично, а с цели три кръга. Организатор е пловдивският велоклуб „Крива спица“, което е достатъчна гаранция за това, че събитието не е за изпускане и ще предложи на участници и публика както интересно каране, така и много забавления.

 

Всъщност този мини-шампионат бе обявен като идея още преди 2 месеца, но досега се избистряха подробностите, които със сигурност не са малко. От днес сайтът на проявата вече е активен и захранен с информация, така че оттам можете да научите всичко, което ви интересува. Ще го намерите на адрес: http://minidh.kriva.org/

Други източници на информация, които може да ползвате, са темата във Форума на МТБ-БГ и страницата на „Крива спица“ във Facebook.

За всеки случай и тук накратко ще обясня за какво става дума:

Шампионат по спускане за деца, юноши и жени, който ще се състои от три кръга. Датите са 7 март, 28 март и 18 април. Възраст за мъжете – от 10 до 18 г. За жените – над 10 г.

Трасетата ще са по тепетата в Пловдив и ще са кратки, спускането ще е около минута – минута и половина. Както обясняват организаторите, те ще са лесни за каране бавно и трудни за каране бързо, но преди всичко игриви и забавни. ще се правят по две състезателни спускания, като се взима по-доброто време. За всеки кръг се получават точки, които ще определят и крайните победители в шампионата.

Осигурен е и награден фонд, който до момента възлиза на 3000 лв.

Регистрацията за състезанието ще се извършва само през сайта, като формата за записване ще е активна на 22 февруари.

За всичко останало, както и за бъдещи допълнения в информацията, следете сайта на Тепе Mini-DH!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>