Спортни новини #20

Отборни вести за Trek, Commencal и Каролайн Буканан, Cannondale, Седрик Грасия, СтивПийт, Грег Минаар и Santa Cruz Syndicatе; Leogang White Style

Trek допълни ХС отбора си с Емили Бати. За 21-годишната канадска състезателка това ще е първи сезон в професионален отбор – тя ще вземе участие в кръговете от СК и Световното първенство, което ще е в родината й. Trek вярват в потенциала и бъдещите успехи на Бати, затова са заложили именно на нея – ще видим дали са били прави…

Австралийката Каролайн Буканан, която е световен шампион по 4Х за 2009 г., подписа договор с Commencal и вероятно ще засили още повече отбора на производителя от Андора, който и в момента е един от най-успешните (особено в дисциплината спускане). Между другото, съвсем наскоро тя стана и шампион на Австралия в същата дисциплина. 

Cannondale привлече във фирмения си отбор двама известни американски ХС състезатели, специализирани най-вече в маратоните и състезанията за издръжливост – многоетапни, 24-часови и др. Става дума за Джеремая Бишоп и Дейвид“Тинкър“ Хуарес. Двамата и до момента се състезаваха в отбори, подкрепяни от Cannondale. 

O’Neal се наредиха сред спонсорите на Седрик Грасия за следващите три години. CG ще кара каска, ръкавици и протектори с тяхната марка. След като пропусна голяма част от сезон 2009 заради контузия, Грасия отново е на линия за състезанията по спускане и 4Х за Световната купа, както и за други интересни прояви през 2010 г.

Стив Пийт потвърди, че е удължил договора си с отбора Santa Cruz Syndicate за още три години, с което отхвърли и слуховете за евентуално оттегляне от голямата състезателна сцена. Тъкмо обратното, Пийти явно има намерение още дълго да „тормози“ младоците с отличното си каране.Покрай това стана ясно, че съотборникът му Грег Минаар също остава в тима за същия период. 

Британецът Сам Пилгрим спечели зимното slopestyle състезание Leogang White Style, проведено в едноименния австрийски курорт в края на януари. 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>