Спортни новини #19

Мати Леиконен в Chain Reaction Cycles / Intense; Rocky Mountain обяви фрийрайд отбора си; Ан-Каролин Шасон се завърна при Sunn; и още за Сам Бленкинсоп, Крис Коварик, Давид Васкес.

Мати Леиконен (Финландия) ще кара през този сезон за отбора Chain Reaction Cycles / Intense. Мати безспорно е един от талантливите състезатели по спускане в последните години, но последните му два сезона бяха белязани от лош късмет, изразяващ се в тежки контузии, които не му позволиха да покаже уменията си. Да се надяваме, че през 2010 г. всичко с него ще е наред!

Rocky Mountain обяви фрийрайд отбора си за 2010 г. За 13-ти сезон в него ще е живата легенда Уейд Симънс, който ще продължава да популяризира марката с пътувания, фотосесии, филми, демонстрации или просто с името си. За трета година в тима е и един от най-талантливите slopestyle карачи – Джоф Гюлевич. В същата дисциплина кара и Дейв Смъток, а новото попълнение в отбора е младата надежда Джарет Муур

Ан-Каролин Шасон се завърна при Sunn. Годините на партньорство с френския производител бяха едни от най-силните в кариерата на най-добрата спускачка до момента и според прес-изявлението новият договор не е просто ангажимент за сезона, а основа на продължително сътрудничество, при което Шасон ще бъде „посланик“ на марката в различни прояви по света, както по отношение на планинското колоездене, така и в света на BMX велосипедите, където марката ще присъства отново. Ан-Каро ще продължи да участва и в някои ендуро състезания по спускане като Megavalanche. 

Сам Бленкинсоп счупи китката си при падане по време на тренировките за втория кръг от сериите по спускане в родината си – Нова Зеландия. 

Междувременно Крис Коварик стана шампион на Австралия, след като Сам Хил падна метри преди финала, което го лиши от възможността да спечели титлата.

Давид Васкес обяви края на професионалната си състезателна кариера и подписа договор с MSC Bikes, които бяха негови спонсори от 2003 до 2007 г. В новата си роля испанският състезател ще тества велосипедите на компанията и ще подпомага подобряването на продуктите им. 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>