Полезни преходници от K9, Wheels Manufacturing и Enduro

Повечето читатели сигурно знаят за съществуването на преходници, чрез които вилки със стержен 1 1/8 се монтират към рамки с челна тръба 1.5. Компанията K9 обаче е решила да добави към своя продукт още една функция – промяна на челния ъгъл.

 

Предлаганите от тях  Angled Reducer Cups (ARC) представляват метални вложки, чиито отвори са с изместен център  и леглата са оформени така, че при монтирането на чашките позволяват промяна на челния ъгъл с ± 1 или 2°. Комплектът, който виждате на снимката долу, включва и чашки Cane Creek IS3. Преходниците ARC се предлагат в различни варианти за определени дължини на челната тръба, тъй като нейната дължина също влиза в уравнението –  за момента са налични пет комплекта ±2° и още три, при които промяната е с ±1°. 

http://www.k9industries.com/


Полезни преходници, само че в областта на средното движение, предлагат и компаниите Wheels Manufacturing и Enduro (известна и с висококачествените си семеринги за вилки, лагери и др.) – техните продукти са насочени към хората, които имат рамки със средно движение BB30, но искат да използват курбели на Shimano. 

Адапторите на  Wheels Manufacturing представляват полимерни втулки, които се набиват в стандартните лагери за BB30, след което просто нанизвате оста на курбелите през тях и сглобявате системата според предписанията на производителя.

Същият принцип е приложен и при продукта на Enduro, само че тук преходниците са от алуминиева сплав и имат допълнителни уплътнения за предпазване от влага и мръсотия.

http://wheelsmfg.com/
http://www.enduroforkseals.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>