Нови АМ/FR раници от CamelBak

Американската компания CamelBak, която е пионер при раниците с хидратиращи системи и едно от най-големите имена на този пазар, представи наскоро три нови модела, насочени към хората, чието каране изисква закрепване на каска с подбрадник и/или защитна екипировка за краката и ръцете.

 

Освен всичко друго, новите продукти имат и интересни имена – The Don, The Capo и Consigliere. Както става ясно от предназначението им, трите раници имат необходимите ремъци и конструкция, за да закачите към тях шлем, наколенки и налакътници. Допълнителните удобства включват джоб с мека подплата за съхраняване на очила/маска и скрит „прозорец“ за карта за лифт. 

The Don е най-голяма, с обем 17 л, в които се включва и резервоар с вместимост 3 л. Тя е предназначена за целодневни преходи. The Capo е по-малка – 10 л, но резервоарът отново е 3-литров, което позволява да я ползвате и за по-дълги карания, стига да не носите много допълнителни дрехи и аксесоари. Consiglieri е най-компактна и лека – обемът й е 7,8 л и е предназначена за кратки карания и минимални количества багаж. При нея резервоарът е 2 л. 

Интересен нов аксесоар, предлаган от CamelBak, е водомерът FlowMeter. Да, точно така – тази джаджа представлява електронен уред, който отчита колко сте изпили до момента и какви запаси са ви останали в резервоара. Има дори функция за програмиране, така че да спазвате по-лесно определен режим на пиене, ако сте си заложили подобна цел. Водомерът е съвместим с всички резервоари на CamelBak. 

http://www.camelbak.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>