Adidas Tech Baggy Short

Ако си търсите панталони за планинско колоездене от типа „бермуди“, т.е. с по-свободна и отпусната кройка, този модел на Adidas е едно от най-евтините маркови предложения. И макар че първоначално си бях харесал един друг модел в ценовия клас над 100 лв., липсата на подходящ номер от него и отзивите от приятели ме насочиха към Tech Baggy. 

Продукт:

Къси панталони за планинско колоездене с отпусната кройка.
Включват сваляща се вътрешна част с подложка за задните части и слабините.
Външна част – 100% Полиамид. Вътрешна част – 80% Полиамид, 20% Еластан. Подложка – 85% Полиестер, 15 % Еластан.
Ластичен колан на кръста.
Два джоба на бедрата.
Два отвора за проветрение.

Размер: S
Тегло:  302 грама 
– външна част – 210 грама
– вътрешна част – 92 грама
Цена: 69 лв. 
Продължителност на ползването: 8 месеца / 1500 км
Продуктът е ползван съвместно с: 

Други модификации на модела/продукта:
Предлага се и в бежов цвят.

Чудя се откъде да започна… може би от това, че наистина има смисъл човек да си купува облекло и екипировка, които са проектирани за съответното спортно занимание – в нашия случай колоездене. През годините съм пробвал най-различни обикновени къси панталони и не мога да кажа, че са ми били неудобни, но изобщо не могат да се доближат до функционалността на специализирания продукт и това стана ясно още при първия оглед и проба.

Външната част е съшита от няколко панела, което й придава удобна и практична форма. На дължина панталоните стигат до коленете ми и са достатъчно широки там, за да се носят безпроблемно в комбинация с наколенки. На широчина кройката им е свободна, но без да се веят или да се закачат някъде по колелото. Както при каране, така и при ходене, не съм усещал придърпвания, притискания или каквото и да е друго неудобство. Ластичният колан за кръста ми бе съвсем по мярка, но позволява и допълнително пристягане или отпускане, като са предвидени и специални „кукички“, за да стоят краищата на ластика прибрани. Материята, от която е изработена външната част, е достатъчно здрава – след цяло сезон каране, включително и провиране в някои ужасни шубраци, панталоните все още никъде не са скъсани или протрити. Струва ми се, че е и достатъчно проветрива – аз поне не съм имал проблеми, но като допълнение в горната предна част, където при обикновените панталони обикновено има джобове, при Tech Baggy има отвори за проветрение, които се затварят с почти невидим цип. Другото хубаво нещо при подобни изкуствени материи е, че не задържат задълго вода – дори и да се поизпотите, влагата от тялото ви няма да попие в панталона, създавайки ви траен дискомфорт. А пък ако ви понамокри дъжд, изсъхването отнема доста по-малко време, отколкото при памучните материи. Освен всичко друго, панталоните са и много лесни за почистване – стига да не сте си устроили кална баня, достатъчно е само да ги поизтупате и почистите с четка и по-голямата част от засъхналата кал пада без проблеми. Джобовете на бедрата за мен бяха много полезни и удобни. Единственият проблем, който имах с външната част на Tech Baggy, бяха велкро-лепенките на джобовете, които тръгнаха да се разшиват, но това бе забелязано и оправено навреме.

Комбинацията от две части се оказа много удобно решение за многодневни преходи, позволяващо ми да сменям само вътрешната част, слагайки на нейно място колоездачно бельо или клин с подложка, или дори обикновено бельо. И двете части си имат собствен ластик и се закачат посредством две тик-так копчета, които аз лично не съм усещал по какъвто и да е начин (но един приятел, който е по-кльощав, се оплакваше, че му убиват).

Вътрешният панталон е от тънка и лека мрежеста материя със силиконови антиалергични ленти на ластиците при бедрата. В интерес на истината, след първото целодневно каране, точно там кожата ми малко се възпали, но след това не съм имал повече проблеми. Подложката на пръв поглед изглежда съвсем неугледно – просто едно голямо меко парче, нямащо нищо общо с по-скъпите и качествени продукти. Въпреки това при каране тя се оказа неочаквано удобна – никъде не ме е притискала и определено създаваше комфорт при дълго застояване върху седалката. В началото я усещах при ходене пеша, но постепенно явно свикнах и наличието й престана да ми прави впечатление. В горещите летни дни усещах и известно запарване от нея, т.е. не бих я определил като най-проветривата, но при температури под 30 градуса не съм имал проблеми. Освен това тя също изсъхва доста бързо. Ластикът на вътрешния панталон при кръста е по-стегнат, което прави нахлузването му малко по-трудно, но веднъж обут, не ме е стягал повече от необходимото.

Като цяло останах напълно доволен от продукта на Adidas – като удобство и функционалност превъзхожда отчетливо обикновените памучни панталони, а цената ми се струва съвсем достъпна, особено като се има предвид, че получавате две части в едно. Разбира се, Tech Baggy не е най-високотехнологичния и скъп модел на марката и от подложката на вътрешния панталон има какво още да се желае, но е отличен вариант за първи вело-панталон, който да ви убеди в ползата от носенето на специализирано облекло. 

{gallery}products_test/test0080_pics{/gallery}

+

Външната част е удобна,  добре скроена и от хубава материя.

Джобовете са много полезни и достатъчно сигурни. 

Подложката, макар по-обикновена и непретенциозна, е достатъчно удобна при каране.

Вътрешния панталон запарва малко повече от желаното в горещи дни.

Велкро-лепенките на джобовете имат склонност да се разшиват.

За контакти:
OneDistribution
тел. (02) 9791828
www.onedistribution.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>