Extreme Sports Channel и Freecaster.tv се обединиха в нов сайт, който стартира на 8 януари

Extreme Sports Channel, първият в света телевизионен канал, посветен на екстремните спортове и начина на живот, който ги съпътства, и Freecaster.tv, първата онлайн видео платформа за екстремни спортове, обявиха старта на нова онлайн дестинация за феновете на екстремните спортове по света.
Това партньорство превръща популярния сайт на Extreme Sports Channel – extreme.com в обновения „Extreme.com powered by Freecaster.tv”, който отразява непрекъснато най-значимите събития от света на екстремните спортове, сред които са Световната купа и Световния шампионат по планинско колоездене на Международния колоездачен съюз, Световен шампионат по мотокрос на Международната федерация по мотоциклетизъм, Red Bull X Fighters, Световен шампионат по BMX и игритете X Games.

Обновеният сайт стартира на 8 януари с видео клипове и актуални новини от състезанието O’Neill Evolution в Давос, Швейцария – едно от най-важните събития за всички сноубординг фенове. От 28 до 31 януари сайтът ще предложи репортаж на живо от 14-те зимни игри X Games от Аспен, Колорадо, които представят над 200 от най-добрите спортисти в света, състезаващи се в три спорта ски, сноубординг и снегоход. Игрите X Games пристигат за първи път в Европа от 10 – 12 март в Тин, Франция, и extreme.com ще отрази всичко, което се случва в реално време. Репортажи от много други събития ще продължат да се излъчват по-късно през годината.

Освен невероятното спортно съдържание, което предлага Freecaster, посетителите на extreme.com ще имат достъп и до избрани професионални и любителски видеоклипове при поискване, до най-интересните и важни телевизионни предавания по Extreme Sports Channel, както и до новини и мнения за последните събития и състезания. Всичко това допринася за създаването на една нова онлайн дестинация, която е най-доброто място за всички фенове на екстремните спортове.

„Това ново партньорство между двама от най-големите „играчи” в сферата на екстремните спортове означава, че Extreme.com powered by Freecaster.tv вече е домът на екстремните спортове в уеб пространството”, коментира Тим МакМълън, мениджър на Extreme Sports Channel. „Много се радваме, че работим заедно с Freecaster.tv, за да забавляваме и информираме всички спортни фенове с репортажи на живо от най-мащабните спортни събития и с най-интересните видеоклипове при поискване. След като комбинирахме това с изключително забавната и изпълнена с екшън програма на Extreme Sports Channel, вече където и да се намират феновете, те са на едно кликване или натискане на бутона на дистанционното от спортовете, които обичат.”

Реймон Дюлию, основател на Freecaster.tv коментира, „От 2006 г. Freecaster.tv е пионерът в отразяването на живо на събития от света на екстремните спортове. За нас е удоволствие да си сътрудничим с водещия тв канал за екстремни спортове и да стартираме обновения обединен уебсайт с ексклузивните репортажи на Freecaster на живо от спортните събития по света.”

За Extreme Sports Channel
Extreme Sports Channel е първият в света телевизионен канал, изцяло посветен на екстремните спортове и начина на живот, който ги съпътства.

Каналът представя неспиращо действие – от сърфинг до скейтбординг, от сноубординг до BMX колоездене, и от мотокрос до планинско колоездене, а освен това – новаторски спортове като професионална езда на бикове и смесени бойни изкуства. Програмата на Extreme Sports Channel обхваща най-значимите в света състезания и спортни събития за екстремни спортове, сред които са  X Games, Winter X Games, Dew Tour, Gumball 3000, Brazilian X Games, LG Action Sports World Championships и F.I.S.E.

Extreme Sports Channel стартира през 1999 г. и в момента е достъпен в 52 страни от Европа, Средния Изток и Африка. Каналът се излъчва на 11 езика, 24 часа на денонощие, 7 дни в седмицата и достига до 25,8 милиона абонати.

Extreme Sports Channel е част от Chello Zone, компания собственост на Liberty Global Inc.

За Freecaster.tv
Freecaster.tv е създаден през 2004 г., за да предоставя на феновете информация за екстремните спортове. Няколко дни след старта печели международната награда International Apple Design Award за Най-добро съдържание за забавление. През 2006 г. Freecaster.tv започва да излъчва репортажи на живо от различни събития и понастоящем е основната видео платформа за екстремни спортове на живо, отразила над 150 дни от спортни събития през 2009 г. Днес Freecaster.tv достига до 1.3 милиона уникални посетители на месец.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>