Extreme Sports Channel и Freecaster.tv се обединиха в нов сайт, който стартира на 8 януари

Extreme Sports Channel, първият в света телевизионен канал, посветен на екстремните спортове и начина на живот, който ги съпътства, и Freecaster.tv, първата онлайн видео платформа за екстремни спортове, обявиха старта на нова онлайн дестинация за феновете на екстремните спортове по света.
Това партньорство превръща популярния сайт на Extreme Sports Channel – extreme.com в обновения „Extreme.com powered by Freecaster.tv”, който отразява непрекъснато най-значимите събития от света на екстремните спортове, сред които са Световната купа и Световния шампионат по планинско колоездене на Международния колоездачен съюз, Световен шампионат по мотокрос на Международната федерация по мотоциклетизъм, Red Bull X Fighters, Световен шампионат по BMX и игритете X Games.

Обновеният сайт стартира на 8 януари с видео клипове и актуални новини от състезанието O’Neill Evolution в Давос, Швейцария – едно от най-важните събития за всички сноубординг фенове. От 28 до 31 януари сайтът ще предложи репортаж на живо от 14-те зимни игри X Games от Аспен, Колорадо, които представят над 200 от най-добрите спортисти в света, състезаващи се в три спорта ски, сноубординг и снегоход. Игрите X Games пристигат за първи път в Европа от 10 – 12 март в Тин, Франция, и extreme.com ще отрази всичко, което се случва в реално време. Репортажи от много други събития ще продължат да се излъчват по-късно през годината.

Освен невероятното спортно съдържание, което предлага Freecaster, посетителите на extreme.com ще имат достъп и до избрани професионални и любителски видеоклипове при поискване, до най-интересните и важни телевизионни предавания по Extreme Sports Channel, както и до новини и мнения за последните събития и състезания. Всичко това допринася за създаването на една нова онлайн дестинация, която е най-доброто място за всички фенове на екстремните спортове.

„Това ново партньорство между двама от най-големите „играчи” в сферата на екстремните спортове означава, че Extreme.com powered by Freecaster.tv вече е домът на екстремните спортове в уеб пространството”, коментира Тим МакМълън, мениджър на Extreme Sports Channel. „Много се радваме, че работим заедно с Freecaster.tv, за да забавляваме и информираме всички спортни фенове с репортажи на живо от най-мащабните спортни събития и с най-интересните видеоклипове при поискване. След като комбинирахме това с изключително забавната и изпълнена с екшън програма на Extreme Sports Channel, вече където и да се намират феновете, те са на едно кликване или натискане на бутона на дистанционното от спортовете, които обичат.”

Реймон Дюлию, основател на Freecaster.tv коментира, „От 2006 г. Freecaster.tv е пионерът в отразяването на живо на събития от света на екстремните спортове. За нас е удоволствие да си сътрудничим с водещия тв канал за екстремни спортове и да стартираме обновения обединен уебсайт с ексклузивните репортажи на Freecaster на живо от спортните събития по света.”

За Extreme Sports Channel
Extreme Sports Channel е първият в света телевизионен канал, изцяло посветен на екстремните спортове и начина на живот, който ги съпътства.

Каналът представя неспиращо действие – от сърфинг до скейтбординг, от сноубординг до BMX колоездене, и от мотокрос до планинско колоездене, а освен това – новаторски спортове като професионална езда на бикове и смесени бойни изкуства. Програмата на Extreme Sports Channel обхваща най-значимите в света състезания и спортни събития за екстремни спортове, сред които са  X Games, Winter X Games, Dew Tour, Gumball 3000, Brazilian X Games, LG Action Sports World Championships и F.I.S.E.

Extreme Sports Channel стартира през 1999 г. и в момента е достъпен в 52 страни от Европа, Средния Изток и Африка. Каналът се излъчва на 11 езика, 24 часа на денонощие, 7 дни в седмицата и достига до 25,8 милиона абонати.

Extreme Sports Channel е част от Chello Zone, компания собственост на Liberty Global Inc.

За Freecaster.tv
Freecaster.tv е създаден през 2004 г., за да предоставя на феновете информация за екстремните спортове. Няколко дни след старта печели международната награда International Apple Design Award за Най-добро съдържание за забавление. През 2006 г. Freecaster.tv започва да излъчва репортажи на живо от различни събития и понастоящем е основната видео платформа за екстремни спортове на живо, отразила над 150 дни от спортни събития през 2009 г. Днес Freecaster.tv достига до 1.3 милиона уникални посетители на месец.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>