Нова рамка за 2010 г. от Nicolai

Доста отдавна не сме обръщали поглед към продуктите на този германски производител, а те определено заслужават внимание, както винаги.  Някои от вас може би си спомнят колко екзотични изглеждаха рамките им със скоростна кутия и твърде странни форми преди няколко години. Сега повечето модели като че ли не са толкова „нестандартни“, но основните отличителни черти на марката са запазени – рамките притежават, бих я нарекъл, „техническа“ красота – няма ги сложните форми и извивки, които виждаме при почти всички производители в наше време, всички елементи са някак по-простички и „сурови“, но в същото време качествената изработка си личи от пръв поглед, а като допълнителен метод за убеждение на клиента, производителят предоставя и 5-годишна гаранция.

Причината да се сетя точно сега за  Nicolai е новата им АМ рамка за 2010 г., наречена Helius AC. Като характеристики тя попада между моделите Helius CC (88-129 мм ход) и Helius AM (130-160 мм ход). При Helius AC задната ос изминава по вертикал 120, 133 или 146 мм (в зависимост от избраната позиция за закрепване на шока) и рамката е предназначена за вилки с ход 140-150 мм. Теглото й без заден амортисьор е 2,6 кг. Както виждате сами, окачването е четириставно с люлееща връзка и задна става от типа Horst Link. Задницата побира гуми с широчина до 2.4. При вилка с височина (от оста до короната) 527 мм челният ъгъл е 67,8 градуса, а седалковият 73,1. Рамката се предлага в пет размера. 

Това, което прави допълнително впечатление, е възможността за добавяне на различни екстри и модифициране на продукта според желанието на клиента. За някои от тях се доплаща, за други просто трябва да изберете един от няколко варианта. Така например можете да си изберете накрайници за различни видове задна ос – 135х10 мм QR, 135х10 мм за главина Rohloff или 12 мм проходна ос. Челната тръба стандартно е за стержен 1 1/8, но можете да поръчате рамката с чело за 1.5 или за вилки с променлив диаметър на кормилната тръба (от 1.5 към 1 1/8). По желание на клиента могат да се добавят и уши за ISCG с оглед монтиране на водач за веригата или на системата Hammerschmidt. Предлагат се опции дори за вида на водачите за броните и жилата, както и за добавянето на отвори за монтаж на шише или калобран (под долната тръба). 

Освен като рамка, Helius AC се предлага и като готов велосипед с 4 различни нива на оборудване.

http://www.nicolai.net/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>