Спортни новини #16

Грег Минаар се контузи с мотоциклет; La Ruta de los Conquistadores 2009; семейство Атертън си имат онлайн магазин; вести за отбори и състезатели през 2010 г.

Грег Минаар се контузи, състезвайки се с кросовия си мотоциклет в ендуро състезание в ЮАР, близо до родния си град Питърмарицбург. Последствията са счупена ключица и кръвни съсиреци в левия крак, които са били отстранени оперативно. За щастие лявото рамо на състезателя, което бе оперирано в края на 2007 г. след многобройни контузии, не е било засегнато. Минаар се състезава с мотори още преди да започне кариерата си в планинското колоездене и продължава да практикува този спорт за удоволствие извън активния сезон. Между другото, преди да падне заради скрит камък в един от завоите, Грег е бил на четвърта позиция, въпреки че е е стартирал от 70-та. За съжаление контузията сложи край не само на участието му в конкретното състезание, но и на плановете му за една по-сериозна надпревара – Roof Of Africa Enduro. За щастие Минаар има достатъчно време до началото на следващия сезон, за да се възстанови от травмите си.

Мануел Прадо и Луис Кобин спечелиха първите места в La Ruta de los Conquistadores 2009 – едно от най-тежките ендуро състезания, провеждано ежегодно в Коста Рика и известно с разнообразието от терени и с дъждовете, които обикновено го съпровождат. Тази година проявата за първи път включваше 4 етапа, вместо обичайните три. Последният бе съпроводен от такъв порой, че реките бяха повишили нивото си повече от очакваното и това наложи промяна в маршрута и преминаване на двайсетина километра по близката магистрала.

Norco привлече в отбора си Сам Дюек, едно от обещаващите млади лица в slopestyle състезанията през 2009 г. с пето място в Crankworx Colorado и второ в канадското Goat Style. 

Семейство Atherton вече си имат и онлайн магазин, в който ще продават облекло с тяхната марка (засега има няколко варианта за тениски, но се очакват още доста нови неща в бъдеще), а също и компоненти от специалната серия на Pro, за която ви съобщихме съвсем наскоро.Адресът на магазина е http://shop.athertonracing.co.uk/.

Швейцарският 4Х и BMX състезател Роже Риндернехт си търси нов отбор за следващия сезон, след като договорът му с GT не бе продължен. Риндернехт караше за американската компания през последните 4 години, но заради съкращения в бюджета, наложени от икономическата криза, и заради преместването на фокуса върху стартовете по спускане, GT не са били в състояние да продължат това партньорство и през 2010 г. Швейцарецът запазва останалите си спонсори и се надява, че скоро ще си намери място в друг тим.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>