Започна изграждането на трасе за спускане над Златица

Новоучреденият клуб за екстремни спортове „Свободно измерение“ започна изграждането на трасе за спускане по склоновете на Стара планина над гр. Златица. Момчетата от клуба планират и състезание през месец юни 2010 г.

Клубът е създаден едва преди месец и обединява любители на различни екстремни спортове  в Средногорието – парапланеристи, алпинисти, ендуро мотоциклетисти, планински колоездачи и др. Все още си нямат уеб-сайт, но и по този въпрос се работи.

Работи се и по трасето, което ще е в района около Златишкия проход. Дължината му ще е около 3,5 – 4 км и със сигурност няма да е много лесно. В началото ще се кара по по-лека и бърза открита част, след това в гората ще са повечето технични участъци, а накрая ще идва най-трудното. „Дадености на терена, не можем да поместим планината“ – сподели по този повод един от членовете на клуба. 

Както се досещате, в момента всичко е още в начален стадий, но се надявам в следващите месеци новините от този район да стават все по-добри и „завършени“. 

Засега повече информация и коментари можете да намерите в тази тема: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=63863

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>