Нови карбонови АМ компоненти от Race Face

Канадският производител наскоро представи нов комплект карбонови курбели и кормило от композитния материал, носещи името SixC и насочени към АМ велосипедите с ход на окачването 130-150 мм. От компанията твърдят, че новите продукти са били истинско предизвикателство за инженерите им, тъй като целта е била постигането на здравина дори и за фрийрайд приложение, но при тегло, което да съперничи на ХС продуктите. 

Курбелите SixC са изцяло кухи и в най-лекият си вариант тежат 760 грама. Предлагат се в следните модификации: 22/32/44, 22/32/44/bashring, 22/32/bashring и 24/36/bashring, като венците и предпазната плоча са CNC фрезовани от алуминий 7075, а болтовете за закрепването им са алуминиеви, с глави за Torx 30. Вложките за педалите и за оста на курбелите са допълнително подсигурени срещу разхлабване. Оста е хром-молибденова, CNC фрезована и е фиксирана към страната на венците.  В новия продукт се срещат и другите характерни за Race Face екстри като регулируема линия на веригата (в рамките на 3 мм), специален болт, позволяващ демонтаж без специални инструменти и качествени лагери на средното движение с тройни уплътнения и водоустойчива грес Phil Woods в тях. 

 

Кормилото SixC е с широчина 725 мм, издигане 19 мм (3/4 инча) и извивки назад с 9 градуса и нагоре с 4. Теглото му е 225 грама. Както и за курбелите, Race Face твърдят, че здравината му далеч надвишава необходимата за обикновено ХС каране и това се подсигурява чрез ежедневни тестове на случайни бройки от поточната линия. Зоните за захват на лапата и ръкохватките/спирачните лостчета/командите са подсилени допълнително.

http://www.raceface.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>