X-Fusion имат интересни нови продукти за 2010 г.

Някои от вас може би са карали шокове на тази марка още преди 5-6 години, когато големите имена в областта на окачването още не бяха стъпили твърдо и широко по българските земи и задните амортисьори на производителя от Далечния Изток бяха една от малкото смислени възможности на нашия пазар, включително и като цена. След това вносът на техните продукти като че ли спря и бе заменен от други, по-популярни марки, но през 2009 г. X-Fusion вече си имат официален представител в България и вероятно ще се завърнат като подходящ избор при велосипедите с окачване в средния ценови клас. Не това е причината обаче да обърнем поглед към тях. Може би не знаете, но X-Fusion през годините са произвеждали продукти и за други марки, така че никога не са стояли далеч от последните технологии, тъкмо обратното. Затова не е учудващо, че за 2010 г. компанията представи два доста интересни продукта, по-специално задния амортисьор H3 и вилката – Vengeance HLR. Предполагам, че ще ви е интересно да ги видите. 

H3 e представител на новото поколение дългоходови задни амортисьори с пневматична пружина, предназначени за AM, FR и DH велосипеди. Този нов модел на X-Fusion се предлага в две разновидности – втората е с означение LT (Long Travel) и e налична с дължини 215х63, 222х63 и 240х76 мм, докато стандартната версия е 190х51 и 200х56 мм. Теглото е около 360 грама. H3 използва конструкция с допълнителен резервоар, към който са прикрепени и повечето настройки за работата му, а те не са никак малко и съответстват на това, което сме свикнали да виждаме при други продукти с подобно предназначение – реглаж на връщането, на забавянето при висока скорост на сгъване, платформа за педалирането с 4 възможни позиции и заключване (само при модела с по-малък ход, тъй като производителят е преценил, че предназначението на LT изключва нуждата от пълно блокиране на хода и е достатъчна само платформата). Шокът има и реглаж на прогресивността – контролът се осъществява както чрез налягането в специална пневматична камера, така и чрез промяната на обема й, за което има отделен върток. 

 

За АМ/ендуро велосипеди е предназначена и новата вилка Vengeance HLR, която е със 160 мм ход и предлага на потребителите всички екстри, характерни за този клас:
– Пневматична въздушна пружина, която помага теглото на продукта да бъде сведено до 2,25 кг.
– 20 мм проходна ос, която за момента се притяга чрез болтове в долния край на ботушите, но вече се работи и по система за монтаж и демонтаж без инструменти.
– 36 мм горни тръби.
– Кормилна тръба с три възможни размера: 1 1/8, 1.5 и преходен между двата (1.5 в долната част и 1 1/8 в горната).
– Post Mount накрайници за дискова спирачка.
– Система за амортизация с патрон, изискваща минимална поддръжка.
– Настройка на връщането и на забавянето при висока и ниска скорост на сгъване чрез метални регулатори, като тези от долната страна на ботуша са покрити със специална метална капачка, която да ги предпазва от удари.
– Вилката се предлага в два цвята – бял и черен.

http://www.x-fusion-shox.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>