Lacondeguy Inc.

Това не е името на някаква международна корпорация, основана от братята Лакондеги, а новата рамка за Dirt Jump на Kona, кръстена на единия от тях (Андреу) и разработена с негова помощ.

 

Както казва самият „кръстник“ на модела, той е имал нужда от прост и изчистен байк, който да е направен за смели и агресивни трикове. Едва ли някой може да постави по съмнение постиженията на Андреу в този тип каране, но още по-хубавото е, че новата рамка, макар и създадена за каране на най-високо ниво, вероятно ще е не по-малко удобна и за тези, които са още в началото на стълбичката от трикове във въздуха. Ето какви са основните характеристики на Lacondeguy Inc.:

Материалът, от който е изработена рамката, е хром-молибденова стомана от висок клас – Reynolds 853. Бидейки съобразена с ниския ръст на Лакондеги, предният триъгълник е с ниско разположена горна тръба, а конструкцията е корава и достатъчно подсилена, за да може в комбинация с подходящия материал да понесе сериозните натоварвания при каране. Задницата, разбира се, е къса и пъргава, а идеята за изчистеност на дизайна е довела дори до липсата на надписи по боядисаната в черно рамка, което е доста нехарактерно за велосипедите на марката, които обикновено са доста шарени. Интересно решение е и „интегрираната“ скоба за седалковия кол с болт, намиращ се под съединението на стойките на седалката с горната тръба. Челната тръба е съвместима с размер 1.5 и е за вътрешни лагери.

Рамката се предлага в два размера, които са с еднаква височина, но различна дължина на предния триъгълник – при по-големия горната тръба е с 12 мм по-дълга. 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>