Голямото преброяване ІІ – 22 септември

DJ парти, награди и филмова премиера очакват участниците в Голямото преброяване II

DJ парти, семейни велосъстезания и много награди очакват участниците в Голямото преброяване II, организирано от Сдружение „Велоеволюция”, с подкрепата на велосипеди „Драг”, „Веломания”, „Лого Дизайн”, „Астро инженеринг“ ООД, Български колоездачен съюз и „Девин” ЕАД.

В Деня без автомобили, 22 септември, Сдружение „Велоеволюция” организира втора част на Голямото преброяване на колоездачите, колоездачките и колоездаченцата в София. Отново ще велошестваме заедно по столичните булеварди, ще раздаваме номера, ще се състезаваме и награждаваме.
Втори дубъл на Голямото преброяване е за всички, които не успяха да дойдат на първото броене на 16 май, за всички, които дойдоха, но не можаха да си вземат номер и за всички, които дойдоха, имат си номер, но сега искат отново да покарат из София и да се позабавляват с още 2-3 хиляди сродни души.
Елате да покажем за пореден път, че колоездачите в София сме много и искаме по-добри условия, за да си управляваме безопасно любимите превозни средства!

Събитието ще започне на езерото „Ариана”, откъдето в 16:30 часа към Южния парк ще потегли велошествие. В парка ще започне истинското забавление с музика, викторини и състезания. Своя личен велономер ще получат и всички, които на първото преброяване на 16 май не можаха да се сдобият с такъв.
Наградите за победителите в състезанията са осигурени от велосипеди „Драг” и „Веломания”. Няколко щастливци ще се сдобият и с покани за премиерата на филма „Ерата на глупостта”, която ще се състои същата вечер от 19:45 в кино „Арена Запад София”.

Къде и как ще велоеволюираме този път?

16:00-16:30 ч. – събираме се на езерото Ариана в Борисовата градина;
16:30 ч. – тръгваме по маршрута Ариана – Орлов мост – бул.”Евлоги Георгиев” – НДК – бул. ”България” – бул. ”Витоша” – ул. “Бяла черква” – бул. Петко Ю. Тодоров – влизане в Южен парк при входа срещу бл.3 на бул. Петко Тодоров;
17:15-17:45 ч. – пристигаме на сцената в Южен парк;
17:45-19:00 ч. – забавляваме се, състезаваме се, награждаваме се, броим се слушаме музика и т.н., и т.н.
19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.

ДЕНЯТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ (CAR FREE DAY)

Европейската Седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и приключва с Европейски Ден без автомобили (22 септември), на който гражданите са призовани да оставят поне за ден своите коли и да потърсят алтернативни методи за транспорт. Всеки е свободен да се включи както реши в инициативата, като покаже своята идея за екологична и устойчива градска мобилност. През 2009 г., за осми пореден път, хиляди населени места на Стария континент ще отбележат събитието, което тази година протича под надслов „Да подобрим градския климат!”.
Всяка година броят на градовете, които отбелязват Европейската Седмица на мобилността нараства. През 2007 г. в инициативата са участвали 2 020 града, а през 2008 г. – 2 102.

ЕРАТА НА ГЛУПОСТТА

На 22 септември е премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта” (The Age of Stupid). Събитието ще бъде от 19:45 часа в Кино Арена Запад София, едновременно с премиерата в над 45 страни в целия свят.
Филмът, чието мото е „Защо не направихме нищо, когато имахме възможност да се спасим?” е документален блокбастър, показващ бедствията от измененията в климата.
Денят 22 септември съвпада със Срещата на върха в Ню Йорк по въпросите на опазването на околната среда. Премиерата на “Ерата на глупостта” е част от седмицата на ООН, посветена на климата.
Покани за премиерата на филма ще бъдат раздадени като награди във велоигрите и състезанията по време на Голямото преброяване II в Южния парк, организирано от Сдружение „Велоеволюция”.

За контакти и информация:

Сдружение „Велоеволюция“
гр. София 1612, ул. Феликс Каниц 13 ;
тел:02/951 54 46
[email protected];
www.bikevolution-bg.org