Важна промяна в регистрацията на потребителите

От днес, 17 септември 2009 г., активирането на потребителски профили във форума (а това означава и за сайта, тъй като двете платформи ползват обща регистрация) ще става от администраторите. Иначе казано, след като потребителят се регистрира, въвеждайки данните си, профилът ще трябва да бъде одобрен от администратор и едва тогава ще може да бъде използван активно.

Причината за подобна мярка не е някакво желание от наша страна за контрол на достъпа (имаме си достатъчно друга работа), а просто е най-бързият и лесен начин (за момента) да противодействаме на нашествието от ботове (виртуални „потребители“, които се регистрират, за да публикуват спам-съобщения), което се наблюдава в последно време.

Тъй като няма начин да има администратор, който да е активен 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, тази допълнителна спънка за ботовете ще доведе (за съжаление) и до забавяне в регистрацията на хората, за което се извиняваме. Обичайният период за активиране на новорегистрирани профили ще бъде до 48 часа, но в някои случаи (особено покрай почивни дни, празници и т.н.) забавянето може да достига и до няколко дни, тъй като то ще зависи най-вече от постоянството и честотата на достъп до интернет на администраторите.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>