Отново промени в галерията на MTB-BG

Първо, извинявам се за тези поредни промени, но точно това е една от причините през юни сайтът да бъде обявен само като beta версия – все още има неща, за които търсим оптималното решение и едно от тези неща е подредбата в галериите.

Изглежда много хора през годините са свикнали с това снимките да са групирани в галерии, вместо да си стоят като свободни електрони в по-общи категории. Или, най-малкото, са свикнали да виждат един списък с десетки галерии, а до момента в новия сайт на една страница се появяваха само по три галерии, за да може под тях да има място за единично публикуваните снимки в съответната категория. След допълнително проучване установих, че именно наличието на твърде малко връзки към галерии създава трудности в навигацията и намирането на вече публикувани снимки, за които потребителят знае, че са някъде там.

Така се стигна до логичното решение да бъде увеличен броят на връзките към галерии, които се показват на една страница. Проблемът е, че това би запратило единично публикуваните снимки в съответната категория много надолу и някои хора едва ли изобщо ще ги виждат. А пък в някои от категориите на практика няма единично публикувани снимки, в други пък няма условия за създаване на галерии… Затова в крайна сметка реших да направя една категория, която да е само за галерии с каране, и друга, която да е за отделни снимки с каране. Получава се следната подредба:

1. Снимка на седмицата – както и досега, ще съдържа само отделни снимки, които са били избрани за Снимка на седмицата.
2. Галерии от организирани прояви и събития – ще съдържа само галерии, посветени на състезания, организирани преходи и т.н.
3. Галерии с каране на маунтин байк – ще съдържа само галерии с всякакви видове каране. Точно тук потребителите ще могат да създават и собствени галерии.
4. Снимки с каране на маунтин байк – ще съдържа единично публикувани снимки с всякакви видове каране.
5. Снимки без каране на маунтин байк – ще съдържа единично публикувани снимки, както бе и досега.
6. От старите ленти – тук има три галерии и в тях вече се публикуват отделни снимки, както бе и досега.

Както виждате, ако направим паралел със стария сайт, неговите галерии тук ще бъдат заместени основно от категории №2 и 3. Надявам се, че това ще е последната реорганизация в галерията на сайта и че тя ще улесни ориентацията сред хилядите фотографии, публикувани в МТБ-БГ.

В тази връзка са направени и някои промени в Правилата за публикуване на снимки, които можете да прочетете ТУК.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>