Нови еднокоронни вилки от BOS

Оливие Босар, чиито продукти са едни от най-уважаваните в областта на велосипедното окачване, през изминалите месеци представи последователно два нови модела вилки – N’dee и Deville.

Първата вече фигурира и официално в каталога на компанията. Казано най-просто, N’dee е еднокоронният вариант на DH модела Idylle. Продуктът е насочен изцяло към спускачите и фрийрайдърите, използва същите ботуши и система за амортизация (отворена баня с патрон), само че в горната част е с една корона, което намалява теглото с около 300 грама. Според данните на производителя то е 2950 грама. Ходът на вилката е 180 мм, а възможностите за реглаж включват настройка на сгъването и връщането.

Другият нов модел, Deville, ще се появи на пазара през пролетта на 2010 година. Това е ендуро/АМ вилка с 34 мм горни тръби, 160 мм ход, пневматична пружина и система за амортизация с реглаж на връщането и на сгъването с ниска и висока скорост. Тук короната и долните тръби са проектирани с повече „спестявания“ на материал, за да се намали теглото до целените 2,3 кг. Deville ще има и платформа за ефективно педалиране, която все още се пази в тайна, но е известно, че ще действа върху камерите на въздушната пружина.

 

Очаква се и появата на заден амортисьор с пневматична пружина, който да е съответстващ на Deville, т.е. дългоходов и с основно предназначение за АМ/FR велосипеди. 

http://www.bosmtb.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>