Fox 831

Наскоро американският производител Fox Racing Shox представи най-новия си продукт – вилката 831. Тя е насочена специално към любителите на  Dirt Jump, 4X и дуал слалом и е с пневматична пружина, амортизация FIT, 15 мм проходна ос и 100 мм ход.

 

831 е базирана върху вилките с 32 мм тръби на Fox. Благодарение на това, че повечето конструктивни елементи на вилката са същите, но ходът е по-малък, коравината е по-голяма, отколкото при останалите модели с такъв диаметър на тръбите. 831 използва въздушната пружина Float, която гарантира ниско тегло на продукта, но тук камерата е проектирана така, че да осигурява повече прогресивност с оглед спецификите на карането, за което е предназначена. Фабрично вилката идва със 100 мм ход, който може да се променя вътрешно от 80 до 120 мм на порции от по 5 мм, което позволява прецизна настройка на разстоянието от оста до короната и оттам височината на предницата. 

Амортизацията е реализирана чрез затворен патрон FIT RLC, както е и при други модели на компанията за 2010 г. Тук обаче настройките на смекчаването са малко по-различни –  вилката се втвърдява повече при висока скорост на сгъване, ефективността при педалиране също е повишена, за да не се губи нищо при спринтирането. 

Кормилната тръба е 1 1/8, като ще се предлага и възможност за 1.5. В зависимост от това теглото е 1725 или 1740 грама. Оста е 15 мм, проходна, с QR.

Новата вилка е разработвана и тествана с помощта на спонсорираните от Fox атлети, сред които са Джаред Грейвс, Камерън МакКоул, Дан Атертън и Кайл Стрейт.

831 ще се появи на пазара в средата на ноември 2009 г. 

http://www.foxracingshox.com

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>