Кратки новини #43

Американски бизнесмен завеща 1 милион щатски долара за изграждането на велопътища и пътеки; Миси Джоуви арестувана за притежание и разпространение на наркотици; Shimano със свой канал в YouTube; Dorel купи Iron Horse; ново заглавие: Follow Me от Anthill Films.

Американски бизнесмен завеща 1 милион щатски долара за изграждането на велопътища и пътеки около родния си град Бар в щата Върмонт. Чарлз Семпребон бил запален колоездач, известен в местната общност. Доскоро той управлявал семейната компания, занимаваща се с напитки, но в края на миналата година се оттеглил. По-късно, през 2009 г. Семпребон започнал преход с велосипед от Лос Анджелис до Бостън, по време на който починал (на 24 май).

Мелиса (Миси) Джоуви, една от най-успешните състезателки по спускане през 90-те години (на миналия век), бе арестувана и обвинена в притежание и разпространение на наркотици заедно с Ерик Канори. При задържането и обиска са били намерени и иззети около 90 кг марихуана, опаковъчни материали и над 1 милион долара. Ако бъдат признати за виновни, двамата може да получат до 40 години лишаване от свобода и да им бъде наложена глоба в размер до 2 милиона долара. 

И като стана дума за филми, Shimano вече също има свой канал в YouTube, където можете да гледате добре направени рекламни видеоклипове. Намира се на адрес: http://www.youtube.com/user/ShimanoVideos#play/uploads .

Dorel Industries купи на търг компанията Iron Horse, която е в производство по несъстоятелност (казано на прост език – фалирала е), за 5,2 млн. долара. Dorel, чрез дъщерното си дружество Pacific Cycle, е собственик и на други известни марки – Cannondale, GT, Mongoose и Schwinn, които бяха придобити по сходен начин, след като бяха доведени от предишните си собственици до банкрут. В търга са наддавали още 4 кандидати. 

Задава се нов филм от членовете на The Collective… Както може би знаете, по-голямата част от екипа, който стоеше зад едноименното заглавие и последвалите го Roam и Seasons, от тази година се подвизава като Anthill Films и първото им творение ще се казва Follow Me. Както и досега, творците ще се опитат да заснемат карането на маунтин байк от малко по-различен и запомнящ се ъгъл, като основната идея на филма е, че никой не кара сам и че най-хубавите моменти с колело в планината са споделените с приятели. Очаква се лентата да е готова до пролетта на 2010 г. За повече подробности следете: http://www.anthillfilms.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>