Кратки новини #44

Shimano и UCI удължиха партньорството си; Cane Creek пуска на пазара ограничена серия чашки Reserve в полза на фондацията World Bicycle Relief; Bell ангажира художника Джимбо Филипс за някои от каските си; Nicolai подготвят конкурентен продукт на Hammerschmidt; медалисти с ХХ на Световното първенство.


Shimano и UCI за пореден път удължиха действието на договора за партньорство с още три години. Така до 2012 година американският производител ще продължи да осигурява техническа поддръжка за участниците в световните първенства и в кръговете от Световната купа. Подписите бяха положени по време на изложението Евробайк във Фридрихсхафен, Германия. 

Cane Creek пуска на пазара ограничена серия чашки Reserve в полза на фондацията World Bicycle Relief, която финансира закупуването и предоставянето на велосипеди за африканското население с цел подобряване на възможностите за придвижване, което според различни проучвания е един от начините за подобряване на икономическия растеж, образованието, здравния статус и стандарта на живот за по-бедните жители на черния континент. В техническо отношение продуктът на Cane Creek е изпипан до съвършенство, изработен от неръждаема стомана, с прецизни лазерни графики и специална опаковка, но в случая това не е от най-голяма важност. Чрез закупуването на един от петстотинте комплекта (цената е 200 щатски долара), клиентът става не само собственик на един отличен продукт, но и дарител на фондацията, като размерът на „вноската“ е достатъчен за закупуването на един велосипед за кампанията. 

 

Производителят на каски Bell ангажира известния калифорнийски художник на скейтбордове Джимбо Филипс за създаването на няколко нови окраски на 4 от продуктите на компанията – шлема Drop, DJ каската Faction, АМ модела Variant и новата ХС каска Sequence.За всяка от тях, с изключение на Drop, са разработени по две различни визии, като е добавена и интересна връзка – ако сложите Drop до единия вариант на Factio, се получава обща картина. Джимбо е работил с Bell и друг път, но сега за пръв път участва в създаването на своя собствена колекция каски за планинско колоездене. 

Nicolai подготвят конкурентен продукт на скоростната кутия Hammerschmidt на Sram. Засега в интернет могат да бъдат намерени само компютърни модели на B-Boxx, от които се вижда, че потребителите вероятно ще имат и избор между различни цветове. Макар че пъвите работещи бройки вече са налице, тепърва предстоят още много изпитания и усъвършенствания, така че официалното представяне на продукта се очаква да бъде чак след 1 година. 

И едно късче интересна информация от прес-съобщението на Sram по повод Световното първенство в Канбера – и тримата медалисти при мъжете – Нино Шуртер, Жулиен Абсалон и Флориан Фогел – чийто спонсор е американският производител, са карали велосипеди, оборудвани с новата група ХХ

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>