Merida подготвя най-леката твърда рамка в света

Напоследък в интернет се появиха снимки и информация за новата карбонова твърда рамка, с която е екипиран през този сезон отборът Merida Multivan. Очаква се през 2010 г. тя да излезе на пазара като наследник на модела Carbon FLX и ако не се появи някой добре пазен от прожекторите конкурент, 0.nine със своите 930 грама (размер 18 инча с обикновено средно движение) ще бъде най-леката серийна твърда рамка за планинско колоездене.

 

Понижението спрямо предшественика й е с 200 грама, а според данните на производителя коравината е увеличена с 20 %. Въпреки това Merida разчита на своята технология Flex-Stay (комбинация от специфична форма и специални материали за изработката на тръбите на задницата) за осигуряването на известен комфорт и по-добро поемане на неравностите. Всъщност твърденията на компанията са, че в задния триъгълник са „скрити“ до 40 мм „окачване“.

Рамката ще се предлага и във вариант за средно движение BB30 – тук теглото е с 30 грама по-високо, но и коравината в тази област е увеличена с 35 %. 

Merida подкрепя продукта си с 5 години гаранция, включително и в състезателни условия, за колоездачи с тегло до 120 кг. Цената все още не е уточнена.

http://www2.merida-bikes.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>