Commencal 2010

Макс Комансал е готов с горещите си предложения за 2010 г. Информацията за новите модели и „шпионските“ снимки, публикувани в сайта на компанията, вече обиколиха страниците в интернет. Можете да ги видите на адрес: http://www.commencal.com/news/spy_shots.htm . Ето накратко и подробностите за някои от велосипедите:

Един от най-интересните нови модели е твърдакът Ramones. Рамката е алуминиева и според създателите си е способна на почти всичко: от крос-кънтри карания през фрийрайд изпълнения та чак до dirt jump сесии. Не знам доколко е възможно подобно съвместяване, но в Андора явно смятат че е. Задницата е приспособима за 4 вида оси – стандартна 10 мм, 12 мм, 12 мм Maxle или за singlespeed главини. Велосипедът ще се предлага в две окомплектовки. 

Другата голяма новост е карбоновата АМ/ендуро рамка Meta 55, която до момента съществуваше само от алуминий. Композитният материал е помогнал теглото й да падне с цели 800 грама до чудесните 2,55 кг. 

 

Подобна метаморфоза се забелязва и при ХС модела Super 4, чиято рамка е отслабнала чрез карбонова диета до 2,22 кг и вече е екипирана със 120 мм ход отпред. 

По фрийрайд модела Furious, създаден с помощта на Седрик Грасия също се забелязват някои дребни промени – например преминаване към 135 мм главина и 73 мм средно движение (вместо 83 мм, както е в момента). 

В серията MaxMax, включваща велосипеди за dirt jump/street, има ново попълнение от Cr-Mo стомана, което към карачи с по-скромен бюджет (а вероятно ще се хареса и на тези, които не харесват алуминия за подобни приложения). 

Обновен е и моделът Absolut SX (рамка с окачване, предназначена за Dirt Jump и slopestyle), при който главната става на окачването вече е разположена около средното движение. Добавени са и уши за ISCG, чело за вилки с променлив диаметър на стержена (1.5 към 1 1/8), нови уши за задната ос и др. 

http://www.commencal.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>