Спортни новини #14

Европейско първенство по спускане в Кранска Гора; Extreme Bike Bitola; Lisboa Downtown; Trans Germany; Андреу Лакондеги със счупена ръка; Брандън Семенук и Chromag Bikes; Нейтън Рени си дава почивка;  велорали „Черни връх 2009“ на 24 октомври.

Ник Беер (Швейцария) и Флориан Пугин (Франция) спечелиха Европейското първенство по спускане, което се проведе на 13-14 юни в словенския курорт Кранска Гора. В надпреварата участваха и трима българи. Росен Ковачев е с най-добро класиране – 84-то място при мъжете. Андрей Димов е на 105-то, а Николай Стоянов е 56-ти при юношите. 

Освен в европейското първенство и в петия кръг от СК в Марибор, наши участници се включиха и във второто издание на Extreme Bike Bitola в съседна Македония. И не само се включиха, ами превзеха и първите места – Росен Ковачев е първи, Димитър Гайдов – втори. На трето място е македонецът Гого Ристик, след което са отново двама българи – Камен Недков и Андрей Димов. Браво! Сайтът на състезанието е на адрес: http://extremebikebitola.com/

Очаквайте скоро още малко подробности за тези три близки до нас състезания. 

И като сме започнали темата за отминали събития, преди повече от месец в Лисабон за десети път се проведе най-известното състезание по градско спускане – Lisboa Downtown. А Стив Пийт (Великобритания, Santa Cruz Syndicate) го спечели за осми, побеждавайки по 760-метровото трасе Мик Хана (Австралия, GT) с 18 стотни и съотборника си Грег Минаар с секунда и 73 стотни. При подобен резултат не е учудващ коментара на Пийти, че това е била най-трудната му победа в Лисабон до момента.

Преди броени дни пък завърши най-тежкото многоетапно маратонско състезание в Германия – CRAFT BIKE TRANS GERMANY powered by NISSAN. Тази година класирането бе индивидуално и след седем етапа с най-добро общо време завърши французинът Тома Диеч от отбора на Bulls, а при жените победителка стана Естер Зюс (Швейцария, Wheeler), която спечели всички етапи в своята категория. Ако ви интересуват повече подробности проявата, можете да ги откриете на адрес: http://www.bike-transgermany.de/

Андреу Лакондеги (Испания), един от специалистите в състезанията по slopestylе и dirt jump, счупи ръката си по време на тренировки и е претърпял операция, която е преминала без усложнения. Очаква се испанецът да е възстановен напълно до средата на юли, за да вземе участие в състезанието 26TRIX в Леоганг, Австрия. 

Друг „колега по специалност“ на Лакондеги – Брандън Семенук – подписа договор с канадския производител Chromag Bikes

След неуспешни първи стартове през този сезон и няколко неприятни падания, които са активирали стари контузии, Нейтън Рени реши да се оттегли за известно време в Австралия, където да тренира и да се възстанови пълноценно за Световното първенство, което ще се проведе в столицата на родината му, Канбера. Така че не се учудвайте от липсата му по трасетата до края на август. 

И накрая малко предварителна информация за едно от традиционните състезания в България – велорали „DRAG Черни връх 2009“  засега е насрочено за 24 октомври.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>