Добри новини около състезанието „Рила – Родопи“

Напоследък се събраха доста хубави вести около състезанието „Рила – Родопи“, организирано от сдружение „Байкария“. 

Поради засиления интерес към несъстезателно участие в проявата, организаторите решиха да предвидят и такава възможност – план C++. Желаещите ще могат да се включат само в етапите на българска територия, за 1, 2, 3 или 4 дни. Транспортирането до началната и от крайната точка на включване/напускане е задължение на участниците. Таксата за участие е 30 лв. на ден и включва логистика по трасето, поддържащ транспорт и настаняването, което става във временни палаткови лагери в близост до старт-финалните зони, където това е възможно. При заявено желание е възможно да бъде направена резервация за настаняване в хотел. В този пакет храненето по време на състезанието е индивидуална грижа за всеки от участниците. Желаещите да участват могат да заявят това до средата на месец юни 2009 г. 

По отношение на спонсорите също е налице положително развитие. Бе постигнато ключово партньорско споразумение с „Макалу Спорт“ за спонсорство на състезанието. От тях ще бъдат предоставени и награди от продуктите за планина, на които са вносители, сред които са HUSKY, Bestard и др. Спа-хотел „Елбрус“ също се включи и подсигури награди за победителите в състезанието – уикенд в хотела във Велинград!

Вследствие на поети ангажименти от страна на спонсори и доброжелатели стана възможно и намаляването на таксите за участие в състезанието. Промяната е следната – План А (с нощувки на хотел) от 680 лв. намалява на 480 лв., а План Б (с нощувки на палатка) от 440 лв. намалява на 220 лв.

За повече подробности посетете сайта на състезанието.

Коментари във форума