Росен Ковачев и Тодор Ангелов получиха приза на Pro Bike „Планински колоездач на 2008 година“

Росен Ковачев и Тодор Ангелов от отбор Drag днес получиха призовете си „Планински колоездач на 2008 година“, които Pro Bike връчва на най-успешните български състезатели по планинско колоездене през изминалия сезон в категориите крос-кънтри и спускане/4Х.

За целта първо бяха подготвени номинации, а след това бе проведено гласуване сред читателите на Pro Bike, което определи крайното класиране. Отличията в планинското колоездене се връчват за втори път като част от анкетата „Колоездач на годината“, която има доста по-дълга история по отношение на колоезденето на шосе. За 2008 г. в тази категория, която си остава основна, победител отново стана Ивайло Габровски. Награди бяха връчени и на най-успешните треньори в професионалните спортни клубове по колоездене през изминалата година – отборите на Бургас, Пловдив и Несебър. Анкетата бе проведена с помощта на Drag и Веломания в лицето на г-н Драгомир Кузов, които осигуриха наградите, връчени на състезателите.

Ето как изглежда класацията на читателите в анкетата на Pro Bike: 

Крос-кънтри: 
1. Тодор Ангеров (Drag) – 236 т.
2. Мария Нечева (Drag) – 234 т.
3. Цветомир Младенов (Велоцентър – Плевен) – 227 т.
4. Богдан Бояджиев – 214 т.
5. Велизар Вълков (Drag) – 198 т.
6. Григор Сердаров – 164 т.
7. Иво Илиев (Велоцентър – Плевен) – 162 т.
8. Фьодор Драголов (Drag) – 144 т.
9. Станимир Статев – 138 т.

Спускане/4Х
1. Росен Ковачев – 303 т.
2. Андрей Цолев (ZLE Racing) – 255 т.
3. Дидар Амин (Drag) – 217 т.
4. Димитър Гайдов (Ram Bikes) – 190 т.
5. Мартин Марков (Drag) – 303 т.
6. Тодор Гочев (ZLE Racing) – 143 т.
7. Николай Калайджиев (Ram Bikes) – 125 т.

Шосе:
1. Ивайло Габровски (КК „Несебър“) – 233 т.
2. Спас Гюров (КК „Несебър“) – 174 т.
3. Даниел Петров (КК „Бургас“) – 156 т.

Снимки от церемонията по награждаване (натиснете върху тях, за да ги отворите в по-голям размер): 

{gallery}other_sportnews/news00680_pics{/gallery}


Тук вероятно е мястото да поднеса лично своите извинения на Димитър Гайдов за това, че при подготвянето на номинациите, в което участвах и аз, не са взети предвид две състезания извън страната, в които той е участвал. За съжаление в достъпните ми източници на информация за неговото участие в тези прояви нямаше никаква информация. Едното състезание е UpDownCup в Румания – по всичко личи, че това е била една много интересна проява, която организаторите са определили като „паралелно спускане по стълби“, в която Митко се е класирал на трето място и е бил единственият участник от България. За другото състезание, което се е състояло в Гърция, дори и сега едва намерих информация, и то само на гръцки. За жалост чак днес, на церемонията по награждаване, от самия Митко Гайдов разбрах за тези негови участия. И макар че резултатите се определят от читателите на Pro Bike чрез анкетата, а не от номинациите, искам още веднъж да се извиня за този пропуск.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>