Santa Cruz Blur XC Carbon

Вятърът на промяната, който през последните месеци довя от лагера на Santa Cruz новини за обновените модели Nomad и Blur LT, застигна и ХС рамката им Blur XC. Този път към промените е добавен и нов материал, неизползван досега от компанията – карбон.

Както се посочва в информацията от производителя, Santa Cruz явно са достигнали предела на възможностите си в оползотворяването на алуминиевите тръби, затова са решили да направят подобна важна стъпка, която е довела до намаляване на теглото и увеличаване на коравината. Рамката на Blur XC Carbon заковава везните на 4.2 фунта, което е около 1.9 кг. Изключително приятно тегло, особено ако са верни и твърденията за отлични якостни характеристики, които позволяват велосипедът да бъде каран не само по гладки като асфалт пътеки, но и по истински пресечен терен. Готов байк с окомплектовка Shimano XTR и вилка Rock Shox SID Team тежи около 10,5 кг.

Новият Blur XC също използва второ поколение на окачването VPP, при което са подобрени коефициентите в отделните части на хода, за да бъде работата по-плавна и приятна, осите са с по-голям диаметър, лагерите при долната ставна връзка са с ъглов контакт и възможност за гресиране през специални портове. Окачването е оптимизирано за максимална ефективност при педалиране, като в същото време се цели и достатъчно добра работа при спусканията, която да осигури необходимите комфорт и сигурност при каране по пресечен терен. Ходът на задната ос е 105 мм. 

Геометрията включва челен ъгъл 69.5 градуса, ъгъл на седалкотвата тръба 73 градуса и височина на средното движение 325 мм. Рамката се предлага в четири размера, със заден амортисьор Rock Shox Monarch 3.3, а цената е 2299 $. Предлагат се и два готови комплекта, както и допълнителни възможности за избор на вилка. 

{gallery}products_news_old/news00679_pics{/gallery}

За повече подробности посетете сайта на производителя: http://www.santacruzbicycles.com/

Коментари във форума

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>