Кратки новини #40

Фабиен Барел се е заел с организацията на една интересна проява, наречена Urge Kenia. Става дума за изкачване до връх Ленана в планината Маунт Кения и няколкочасово спускане по склоновете й, като поканените за участие ще са десет от най-известните и успешни планински колоездачи в света, сред които Браян Лоупс, Ан-Каролин Шасон, Ричи Шлей, Жулиен Абсалон, Уейд Симънс, Стив Пийт и др., както и самият Фабиен Барел. Може би забелязвате, че някои от тези атлети вече не са на върха на кариерата си (колкото и условно да е това), но по-важното в случая е, че това са хора, които имат многобройни и верни почитатели по цял свят. А е важно поради факта, че Urge Kenia се провежда с благотворителна цел. По-голямата част от таксите за участие и другите приходи, получени във връзка с проявата, ще бъдат дарени на неправителствената организация ACCORD, която има за цел да подпомага мирните процеси и потушаването на конфликтите в Африка. Макар че ще има и състезателни елементи, Urge Kenia ще бъде преди всичко приключение и тест за издръжливост, съчетан с потапяне в атмосферата на Африка. Участниците ще трябва в продължение на три дни сами да замъкнат себе си и колелата си до върха, подпомагани от личен водач от племето суахили, който ще носи останалия им багаж. След това стартовият списък ще бъде определен въз основа на това кой е научил най-много от местния диалект, така че по време на изкачването всеки ще трябва да общува активно с водача си. Повече подробности за проявата (на английски и френски език) можете да научите от сайта й: http://www.urgekenya.com/

Subaru, които са спонсори на Фабиен Барел, ще предложат на пазара свои велосипеди, насочени към лоялни клиенти и любители на марката. Началото ще бъде поставено със серия от 99 байка, базирани върху стоманена твърда рамка и оборудвани с леки и качествени компоненти, които ще се продават за 3880$. Рамките са произведени в Япония.

Стив Пийт бе награден със званието „доктор хонорис кауза“ от университета Халам в родния си град Шефилд. Докторската степен бе присъдена на известния състезател по спускане за приноса му в спорта, благотворителността и за заслугите му към град Шефилд. 

Гун-Рита Даале Флеся (Норвегия), една от най-успешните ХС състезателки в света, обяви, че очаква дете през април 2009г. Малко по-рано тази година тя подписа нов договор с тима Multivan-Merida, като крайната цел е участие в Олимпийските игри през 2012г. Очаква се радостното за Гун-Рита събитие да отложи началото на сезона й с няколко месеца, но при положение, че Световното първенство е насрочено за началото на септември, норвежката се надява да успее да се подготви за този най-важен старт. 

SRAM потвърди слуховете, че новата им група компоненти за планинско колоездене ХХ ще бъде 10-скоростна.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>